Za popolno sprostitev telesa in duha od vsakodnevnega stresa, vas vabimo, da obiščete naš Savna center, kjer so vam na voljo:

  • infrardeča, finska in turška  savna
  • Kneippove kadi
  • Tepidarium
  • masažni bazen.

Infrardeča savna z energijo infrardečih žarkov, ki prodirajo do 4 cm v telesno tkivo, blagodejno vpliva na številne telesne procese. Valovna dolžina sevanja je prilagojena telesnemu sevanju, zato telo vpije blizu 93 % infrardečih žarkov. Energija infrardečih žarkov pospešuje kroženje krvi v telesu, hitrejše in lepše celjenje brazgotin in opeklin, lajša posledice artritisa, blagodejno vpliva in zmanjšuje glavobol, bolečine v hrbtu in pripomore k hitrejši regeneraciji mišic po naporu.

Turška savna s temperaturo okoli 45 stopinj C in vlažnostjo zraka med 90 in 95 %, blagodejno vpliva na kožno povrhnjico, odpira kožne pore in tako omogoča globinsko razstrupljanje in regeneracijo telesa in mišic. Visoka vlažnost in primerna temperatura zraka očiščevalno vplivajo tudi na dihalne poti, blažijo prehlad, kašelj in zahripanost.

 

Finska savna je namenjena krepitvi imunskega sistema, s tem pa tudi preprečevanju virusnih in bakterijskih obolenj; ugodno vpliva tudi na gibalni sistem in blaži posledice stresa. Visoka temperatura v savni povzroča izrazito potenje, kar pa obiskovalci zaradi suhega zraka, brez težav prenašajo. Temperatura v savni je nastavljena na 80 – 90 stopinj C.

 

Nudimo vam ugoden ZASEBNI NAJEM savne za 2 uri za dve osebi, po ceni 45 EUR. Vsaka dodatna oseba za vstop doplača 5 EUR/uro. Doplačilo za masažni bazen znaša 20 EUR. Prosimo, da si termin na hotelski recepciji rezervirate vnaprej po telefonu +386 (0)2 421 63 10 ali preko e-naslova: info@hotel-bau.si Podarite našo wellness storitev v obliki darilnega bona.