Kaj početi v Mariboru na lep poletni dan?

 

Ta trenutek marsikdo razmišlja, kje bi porabil svoj turistični vavčer ali kot mu vsi pogovorno rečemo turistični bon.

 

Ekipa hotela Bau Maribor bi vam rada pokazala, da je Slovenija veliko več kot Ljubljana, Bled, Postojna in Obala.

 

Tudi Podravska regija in Maribor z okolico vam ponuja obilo nepozabnih doživetij, čarobnih trenutkov in čudovit razpon razgledov in okusov. Kar pa je najpomembneje, sprejmemo vas gostoljubni in prijazni ljudje!

 

Z veseljem smo vam pripravili nekaj predlogov. Prepričani smo, da vam bo pri nas tako všeč, da boste hoteli ostati še dan ali dva.

 

1. Za vse ljubitelje vina:

– Seveda smo ponosni na našo Guinnessovo rekorderko, Staro trto. V idilični Hiši Stare trte, ob kateri raste, je odlično založena vinoteka. Veseli bodo, če se boste pri njih oglasili na degustaciji.

– Ena izmed priljubljenih poletnih dejavnosti med Mariborčani je sprehod ob Dravi. Z reke prijetno pihlja, na drugem koncu Lenta vas pa čaka kozarec odličnega vina. Privoščite si ga lahko v vinoteki z starodavnim ambientom Vodnega stolpa, ki je nekoč bil del mariborskega mestnega obzidja.

– Ohladite se in se razvajajte z odličnim vinom v Vinagovi kleti, ki je ena izmed največjih in najstarejših klasičnih kleti v tem delu Evrope.

– Prijeten enodnevni izlet z električnim ali navadnim kolesom je tudi po najbolj romantični vinski cesti na svetu. Ravno prav je oddaljena od kolesarjem prijaznega Hotela Bau Maribor, kjer vaše kolo shranimo v garažo, če kolesa nimate, pa vam ga posodimo ali vam pomagamo pri izposoji e-kolesa.

Ustavite se lahko pri mnogih vinogradnikih z odličnimi vini in prigrizki, ter med postanki naredite najlepše fotografije za vaš Instagram ali Facebook.

 

– Tudi Fontana vin, ki se nahaja na vinski cesti Vodole je od nas oddaljena za krasno vožnjo s kolesom med čudovitimi vinorodnimi grički. S takšnim izletom boste naredili nekaj koristnega za vaše telo in prijetnega za brbončice.

Ob vrnitvi v naš hotel Bau Maribor, se vam bo pa zagotovo prilegel še večerni osvežilni napitek na naši pokriti terasi s pogledom na Pohorje ali pa celo obisk našega prostornega wellness centra ter sproščujoča masaža.

 

2. Kot nalašč za družine:

– Simpatičen zip line Čebelji let, ki ga najdete v Vodolah, na posestvu Sončni raj bo navdušil tako otroke kot tudi starše.

– Zmajček otroke vabi, da preizkusijo kaj zmorejo v Pustolovski parku Vurberk, starši se jim lahko pridružijo ali pa se po obisku parka ustavijo na Vurberškem gradu, kjer bodo lahko uživali v čudovitem razgledu na dravsko dolino in enem izmed odličnih kraft piv, ki jih ponujajo pri Hudi Lizi.

– Naše lokalno kopališče Mariborski otok je edinstven tip rečnega otoka. Ponosni smo, da so njegovo posebno floro in favno pravočasno zaščitili in ga 1992 razglasili za naravni spomenik. Je eno izmed redkih kopališč, kjer se zna zgoditi, da vas bodo med sončenjem obiskale dravske račke in labodi. Če se naveličate kopanja in sončenja, se lahko sprehodite po otoku in si ogledate hidroelektrarno Mariborski otok iz popolnoma drugega zornega kota.

– Če si želite z družino ogledati Maribor na prav poseben način, vam lahko predlagamo vožnjo z vlakcem Jurčkom in ladjico Dravsko vilo po reki Dravi. S simpatično eno uro trajajočo vožnjo med vsemi mariborskimi znamenitostmi bo Maribor vam in vaši družini zagotovo ostal v lepem spominu. Ogled mesta lahko nadaljujete tudi z ladjico, kjer boste lahko 45 minut uživali v razgledu na mesto, Lent in Staro trto.

– V poletni vročini je bližina reke in gozda popolna kombinacija. Le dobra dva kilometra od hotela Bau Maribor je oddaljen Drava center. Vožnja s kajakom, kanujem ali supom po Mariborskem jezeru, hoja s hoduljami ali pa preprosto sproščujoča kavica za starše in igrala ter sladoled za otroke. Zagotovo boste srečali labode in račke, če boste imeli srečo pa tudi bobra ali katero izmed premnogih ptic, ki živijo v krajinskem parku.

– Predstavili smo vam že eno možnost ogleda mesta z Drave. Če ste bolj pogumni in vas ni strah, da bi se zmočili, se lahko mimo Lenta zapeljete tudi s supom.

 

3. Dnevna doza adrenalina:

Hotel Bau Maribor se nahaja točno med Dravo (o kateri smo že pisali) in Pohorjem. Na Pohorju najdete čudovit Bike park Pohorje, ki je tudi uradni član Gravity Card. Ponosno gostimo svetovni pokal Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup. Letos bo namesto spomladi, jeseni  in sicer od 09. do 11. oktobra 2020 Temu pa še sledijo finalne vožnje 15. in 18. oktobra. Preizkusite se na progah tudi vi! Na vas čakajo rdeča, modra in črna proga.

– Le 10minut iz Maribora lahko preverite kako dobro znate smučati ali deskati na vodi. Tisti, ki pa zadevo že obvladate, vas bo Wakepark Dooplek zagotovo navdušil. Prvi wake park polne velikosti v Sloveniji, kjer se v etapi Golden Wake Tour pomerijo najboljši tekmovalci.

Ne pozabimo še na Aquapark!

 

4. Raziskovanje Maribora s stilom in nostalgijo:

Ali so vam všeč starodobniki? Bi se radi peljali z njim ali pa ga celo vozili? V Mariboru je tudi to mogoče.

Ni lepšega kot se na lep sončen dan peljati z odprto streho po okoliških hribčkih in uživati v razgledu. Lahko se s šoferjem odpravite po eni izmed mnogih vinskih cest in brez skrbi preverite ali smo na Štajerskem res tako gostoljubni in ali je naše vino res tako dobro kot se govori.

Ob rezervaciji v hotelu Bau  Maribor povejte svoje želje, mi pa vam bomo  z veseljem uredili vse potrebno.

Pri Monami vam bodo z veseljem priskrbeli  starega Citroena po vaši izbiri (2cv, Dyane, Ami, ID, DS, Mehari, 11cv), s katerim se boste lahko peljali sami ali s šoferjem. Medtem, ko pa vas Goodtimers  zapelje izključno s šoferjem in sicer s kultnimi ameriškimi ter ostalimi avtomobili, tako da se boste počutili kot v filmu.

 

 

Zagotavljamo vam, da se boste pri nas odlično počutili, svoj turistični bon pa odlično izkoristili.

Med Dravo in Pohorjem se izognemo neposrednemu mestnemu vrvežu, ki pa je za tiste, ki ga želijo, še zmeraj le nekaj minut stran.

V hotelu Bau Maribor ste lahko popolnoma brez skrbi glede parkiranja. Ne bo vam potrebno igrati Tetris na utesnjenem parkirišču, ga plačati ali biti v skrbeh, kaj se z vašim motorjem dogaja ponoči. Naše prostorno parkirišče vam je na voljo brezplačno, kolesa in motorje lahko parkirate v garaži. Tudi polnjenje e-koles je pri nas na voljo.

 

Če želite, nas lahko obiščete tudi s kužkom. Pri nas so zmeraj dobrodošli!

Lobby bar vam ponuja pestro izbiro toplih in hladnih napitkov, prigrizke in pizze. Prostorne in udobne sobe, opremljene z naravnimi in obnovljivimi materiali ter bogat zajtrk iz lokalnih sestavin sta dve izmed naših prednosti.

Vsi, ki si želite še dodatne sprostitve, lepo vabljeni v naš prostorni wellness center ali na masažo. Našim obiskovalcem zagotavlja popolnoma intimno doživetje savnanja, brez drugih obiskovalcev.

Najpomembnejše pa je, da je naši ekipi gost zmeraj na prvem mestu in prav vsi se z veseljem potrudimo, da vam zagotovimo prijetno in sproščeno bivanje med Dravo in Pohorjem!