Kaj početi v Mariboru na lep jesenski dan?

Kaj početi v Mariboru na lep jesenski dan?

Poletje se preveša v jesen, kar krepko občutimo v dolžini dneva in svežih jutranjih in večernih temperaturah.

 

So pa zato dnevi popolni. Sončni, prijetni in vabljivi – kot nalašč, da raziščete čarobni Maribor. Morda ob načrtovanju, kje porabiti vaš turistični bon, niste niti pomislili. Premislite še enkrat, mi pa vam bomo z veseljem dali nekaj idej, zakaj ravno v Maribor in razlogov, zakaj je Bau Hotel Maribor najboljša namestitev.

 

Če se vam je zdelo poleti prevroče, je zdaj pravi trenutek, da se po starem mestnem jedru odpravite na Rajzefibrov Lov na zaklad. Raziščite mesto sami, s pomočjo simpatične škatlice, polne namigov, ki vas bo vodila od znamenitosti do znamenitosti. Dobite jo na naši recepciji.

 

Med 25.09. in 04.10. Rajzefiber obiskovalce vabi tudi na Festival sprehodov. Vsak sprehod poskrbi, da naše lepo mesto vidite iz popolnoma druge perspektive, ne glede na to ali ste turist ali domačin.

 

V poletnem blogu smo vas vabili na ohladitev na kopališče Mariborski otok. V jesenskem pa vas še zmeraj vabimo na kopališče, ampak ne na kopanje, pač pa minigolf. Kdo od vas lahko reče, da ga je že igral v bazenu?

 

Lahko se podate Po poti najlepših vinskih zgodb do najstarejše trte na svetu, čudovitem izletu s pokušanjem vina, ki ima znak ‘Edinstvenega doživetja Slovenije’. Med drugim se boste ustavili tudi pri znamenitem srcu med vinogradi, enem izmed najbolj fotogeničnih vinogradov pri nas.

 

Ne glede na to ali kam gremo ali smo doma, v obeh primerih nam je skupno, da moramo jesti. In koliko bolj nam tekne, če je postrežena jed okusna, v prijetnem ambientu in seveda v dobri družbi. Maribor ponuja veliko odličnih restavracij, kjer poskrbijo, da je vaš obrok nepozabno doživetje. Ena izmed možnosti je, da združite svoje kosilo z ogledom mesta in se odpravite po Mariborski kulinarični poti. Poskusili boste 4 odlične jedi na 4 lokacijah.

 

Če pa želite nekaj posebnega, morate obiskati  Maribor prav jeseni, saj smo vsi v nestrpnem pričakovanju jesenskega Tedna restavracij (9. do 18. oktobra), ko bodo najboljši chefi v Sloveniji pripravili prav posebne jesenske menije. Rezervacije sprejemajo že od 28.09.2020, mi v Bau hotelu Maribor pa že zdaj. J Na voljo smo vam na info@gmail.com ali po telefonu 02 421 63 10.

 

Vse ljubitelje odrskih umetnosti tudi letos lepo vabi največji gledališki festival pri nas: Borštnikovo srečanje (15.-25.10.2020). Tukaj najdete njihov program, da si lahko pravočasno rezervirate svoje mesto za ogled nepozabnih predstav. Za vašo udobno in sproščeno namestitev po predstavi pa bomo z veseljem poskrbeli v Bau Hotelu Maribor.

 

In ker k dobri hrani sodi tudi odlična kapljica, po kateri slovimo, je na mestu, da omenimo tradicionalni mariborski festival, ki ga vsako leto prirejamo v čast naši Guinessovi rekorderki: Festival Stare trte.

 

Glede na letošnjo situacijo, program ne bo tako bogat kot prejšnja leta, zagotavljamo pa vam, da so pripravili veliko čudovitih doživetij, ki jih ne smete zamuditi.

 

Festival se je vsako leto zaključil z največjim Martinovanjem v Sloveniji. Kako bo letos? Pustimo se presenetiti. V kolikor vas zanima obisk Maribora in ogled praznovanja, nas lahko kontaktirate. Ekipa Hotela Bau Maribor vas bo z veseljem obvestila o stanju in dogodkih.

 

Oboževalci čokolade in čilija bodo prišli na svoj račun na še enem mariborskem festivalu: Čili in čokolada. 10.10.2020. Če ugibamo po prejšnjih izvedbah – okusno bo!

 

Vsi ljubitelji gorskega in downhill kolesarjenja bodo prišli na svoj račun med 15. in 18. oktobrom, ko bo Bikepark Maribor gostil Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup 2020.

 

Konec novembra se lahko veselimo čudovitega gala dogodka, ki se ga udeležijo plesalci vseh starosti. Med 27. in 29. 11. 2020 bo potekal  že 22. Maribor Open, plesno tekmovanje v organizaciji Plesnega kluba Salsero. V hotelu Bau Maribor upamo, da bomo lahko tudi letos poskrbeli za prijetno in sproščeno bivanje plesalcev in sodnikov v času dogodka!

 

Posebna ponudba

Hotel Bau**** Maribor

LAT. N 46° 33' 24'', LONG. 15° 36' 40'' Naslov: Limbuška cesta 85, 2000 Maribor, Slovenia
T: +386 (0)2 421 63 10
M: +386 (0)51 265 768
F: +386 (0)2 421 63 29
E: info@hotel-bau.si
HOTEL BAU Tomislav Bau s.p. Limbuška cesta 85 2000 Maribor Vpis v AJPES Izpostava Maribor št.: 316-07-03630-2011/2

Alan, Slovaška

Alan, Slovakia: Much to see and do, Modern very clean and comfortable hotel with excellent friendly staff. Very dog friendly too. Doggy exercise area just across road. No restaurant, but an excellent Chinese restaurant within an easy walking distance. Hotel provides a list of others restaurants, but need a car to get there. Car required to get to the centre of Maribor as it is a little way out of town. Frequent bus service if needed. Plenty of maps on offer and wellness centre for those interested in such thing.There is nothing really to dislike.

Alessandro, Italy

Alessandro, Italy: Pulizia, cortesia del personale, colazione.

Andrea, Austria

Andrea, Austria: Das Doppelbett mit großer Matratze (ohne Spalt) hat zum Kuscheln eingeladen. Frühstücksbuffet mit Müsli, Jogurt, Obstsalat, Eierspeise, Tomaten, Paprika, Käse, Wurst, Marmelade, Nutella und Schokoflocken hat die sehr unterschiedlichen Ansprüchen unserer Familienmitglieder befriedigt!

Ante, Croatia

Ante, Croatia: Izuzetno prijazno osoblje, doručak.

Anonymous

Anonymous: Very nice and clean hotel with very courteous staff. Once again we use the services. We will use them again.

Christine, France

Christine, France: Hotel calme et très propre, personnel accueillant et compétent, bonne literie, grand parking gratuit …

Claudio, Italy

Claudio, Italy: L’accoglienza per i nostri due cagnolini (ciotole e bastoncini per due) e area verde per passeggiata igienica.

G. J., Poland

G. J., Poland: Very good place for a night or two when you are on your way to the south or back. I stayed here last year and now I was here again.

Dirk, Belgium

Dirk, Belgium: Leuke ontvangst en mooie ligging dicht bij de oude stad (niet op wandelafstand, maar met auto goed bereikbaar).

Gisbert, Germany

Gisbert, Germany: Sehr freundlicher Empfang, gute Informationen, gute Busverbindung zur schönen Altstadt. Gutes Frühstück.