f3dp_960_360Foto

zlata lisica je svetovno znan smučarksi dogodek, ki v Mariboru pričara prav posebno vzdušje. Na Mariborskem Pohorju, ki je mestno smučišče se po bo letos odvijala že 54. Zlata lisica -  svetovni pokal za ženske v slalomu in veleslalomu.

Zlata lisica je v Mariboru dogodek, ki je mestu prinesel razvoj in svetovno prepoznavnost ter privabi v naše mesto številne ljubitelje smučarskega športa. Vsako leto se tako na Snežnem stadionu zbere več tisoč glava množica, ki podpira svoje favorite.

 

aljaz_sedovsek_photo_MG_0485_colors-1-1000x500

Slika: Aljaž Sedovšek

Drugo leto bo potekala 55. ponovitev te največje mariborske prireditve: 01. – 02. 02. 2019

Vljudno vabljeni!

Viri:

https://www.zlatalisica.si/

https://sl.wikipedia.org/wiki/Zlata_lisica

https://www.delo.si/novice/slovenija/50-let-zlate-lisice.html

Little fox

 

ci.12445.500.300Foto

Tradicionalnemu tekmovanju za Zlato lisico pa bo sledila druga ponovitev otroške različice. Od 26. do 28. Januarja je na mariborskem Pohorju veliko mednarodno tekmovanje LITTLE FOX RACE za smučarke in smučarje mlajših kategorij. Tisti, ki si danes jemljejo vzor po že znanih prvakih kot so Tina Maze, Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Klemen Kosi, bodo morda nekoč oni bili na njihovem mestu in osvajali naša srca z njihovimi zmagami. LITTLE FOX RACE je namenjen predvsem popularizaciji smučanja med otroki, širjenje pozitivnega odnosa do športa in uspešnemu razvoju celotne smučarske panoge. Tako kot Zlata lisica bo tudi mednarodno tekmovanje Little Fox potekalo na mariborskem Snežnem stadionu v okviru svetovnega pokala. Po njem se bodo spustili številni obetajoči mladi smučarji, na programu pa je tudi zabavna nočna tekma s pležuhi.

 

Več o Little Fox pa si lahko preberete na naslednji povezavi.