Zaključek 2018

Ste prvič v Mariboru in bi ga radi odkrili sami? Ste Mariborčan, Mariborčanka in ga želite videti s popolnoma drugega zornega kota?

Potem je Lov na zaklad, ki ga je pripravil Rajzefiber, točno to, kar potrebujete.

Ekipa hotela Bau Maribor je leto 2018 zaključila z veliko radovednosti, raziskovanja in malo tekmovalnosti. V dveh skupinah (poimenovanimi času primerno Božički in Rudolfi) smo se namreč pomerili v zgoraj omenjenem teambuildingu. Če vas zanimajo tudi drugi teambuilding ponudniki iz Maribora in njegove bližnje okolice, jih lahko najdete na naši spletni strani, pod zavihkom sobe – teambuilding ponudniki.

th2Foto

Vsaka ekipa je prejela lično škatlico s kuvertami, ki so vsebovale namige in naloge, ki so ravno prav težke, da naredijo zadevo zanimivo in dovolj preproste, da zaradi njih ne vržeš puške v koruzo. In smo se, kljub mrzlemu dnevu, navdušeno podali proti cilju. Na začetku poti smo srečali čarodeja, ki nam je kot nagrado za pravilen odgovor, dobesedno potegnil naslednji namig iz klobuka. Pot nas je vodila skozi mestno jedro štajerske prestolnice. Naloge so nas lepo povezano vodile mimo večine mariborskih znamenitosti, ki jih samo omenjam: Glavni trg s kužnim znamenjem, Stolnica, Rotovž, Mestni park, Muzej NOBM. Pozdravili smo Florijana in še nekoga na Grajskem trgu in šli še čez en – Trg svobode. Če vsaj malo poznate Maribor, potem veste, da nas je pot nesla tudi mimo mariborskega gradu in Vinagove kleti. Prepešačili smo center po križem in počez. Ampak ne po omenjenem vrstnem redu in s svojim razlogom. Več naj ostane skrivnost. Saj veste, nihče ne mara tistih, ki vam povedo konec knjige ali filma. Zanje bi najbrž Dante dodal krog pekla, skupaj s tistimi, ki vozijo prepočasi na prehitevalnem pasu. Povem vam samo še to, da po poti (če ste seveda na pravi) srečate še kakšnega zanimivega in znamenitega Mariborčana iz preteklosti, brez kogar se lov na zaklad ne more nadaljevati. In ki bo z vami delil del svoje zgodbe.

Moramo pa priznati, da bi Rudolfi, brez dveh NUJNIH postojank za gretje, gladko zmagali, saj so ob zaključku zaostali za Božički za samo 12 minut. :)

20181217_124530

Vsak je izvedel kaj novega o Mariboru, sprehodili smo se na svežem zraku, s smehom smo si krepko okrepili trebušne mišice, greli smo se z domačo sezonsko in krepčali z internacionalno gostinsko ponudbo ter vsi skupaj v Hiši Stare trte nazdravili na že tako zadovoljno leto 2018 in še bolj (takrat) prihajajoče (zdaj že tukaj) 2019.

Če mislite, da govorim v šifrah še razjasnitev: da, seveda smo se pogreli s kuhančkom. In ne, ne povemo vam kje je bil najboljši – pojdite v center in ugotovite sami. Tako kot smo mi, eni z navdušenjem, drugi s kančkom nezaupanja, ugotovili, da Ngong zaman iščete na Koroški cesti, saj se je preselil na Glavni trg. In na koncu vsi uživali v vietnamski hrani.

20181217_142454

Vas mika spoznati Maribor? Na naši recepciji vam bomo z veseljem povedali kam, kdaj in zakaj. Če bi pa radi na tak lov za zakladom, kot smo bili mi, pa lahko škatlico z nalogami dobite tudi pri nas. Ekipa hotela Bau Maribor se je ob tem zabavala, poskusite še vi. Mislite, da zmorete?

Če pa menite, da to ni za vas in ste bolj športni tip, na vas čaka pobeljeno Pohorje, da preizkusite iste strmine kot jih Zlate lisičke. Če pridete z družino, še boljše, saj boste z našim paketom Družinsko smučanje ugodno bivali 4 družinski člani. Na naših udobnih posteljah si boste pa med spusti po strmini odlično odpočili in se vsako jutro okrepčali s samopostrežnim zajtrkom, kjer se najde nekaj za vsak okus.

Lepo vabljeni vsi, ki želite, da vam je tudi na dopustu ali pa na poti prijetno in udobno – kot doma!