Svetovni dan turizma…

Pisal se je 27. September 2017. Svetovni dan turizma. Kot turistični delavec sem na ta dan kar malo navezana in imam občutek, da je potrebno nekako obeležiti »naš dan«. Letos sem se odločila, da popeljem moja otroka po našem lepem mestu.

Trg_Svobode_Slovenia_Slovenija_Maribor_Pohorje_Marko_PetrejFoto Maribor gt - maribor pohorjeFoto Mestni_park5_Slovenia_Slovenija_Maribor_Pohorje_Marko_PetrejFoto

…dober dan za ogled in spoznavanje domačega mesta…

Tega nisem naredila sama. Izbrala sem si ponujeno vodenje z vodnikom od TIC-a do Stare trte na Lentu. Tokrat malo drugače, prirejeno vodenje za otroke. Ker sta naša dva nadobudneža že kar polna znanja o Mariboru sem želela enostavno se prepustiti vodenju in uživati. In to smo tudi dobili. Čeprav smo bili edini trije smo imeli privatno vodenje po mestu. Kdo bi si mislil? Vodnica Barbara je svoje delo pravila profesionalno in res primerno za otroke. Mesto smo spoznali preko zgodbe o čevljarčku, pa o svetem Florjanu in o narobe obrnjenem spomeniku, na Glavnem trgu slišali, da obstajajo tri vrste kuge in o gospe, ki je s pomočjo kisa rešila svojo družino pred kugo; ko smo prišli pa do tetke Drave pa seveda o splavarjih, Dravski roži, Limbuški gospodični in kraljevem otoku ter gadih, ki so bivali na edinem velikem rečnem otoku v Sloveniji. Za konec, nagrado za pridno in konstruktivno poslušanje pa so nas v Hiši Stare trte čakala ekološki sadni sok in velik pladenj poln zelo okusnih in slastnih pralin. Seveda nismo smeli vseh pojesti, izbrali smo si vsak po dve in neznansko uživali. Otroka sta še pobarvala v otroškem kotičku, med tem ko sva midve z Barbaro klepetale o mariborskem dostopnem turizmu in naši skupni ponudbi.

Maribor_Lent_panoramaFoto

 

…v družbi družine…

Kako se je zaključilo? Vodnica Barbara je s seboj imela veliko knjigo polno starih fotografij in slik našega mesta, ki smo jih pregledali in dobili malo boljšo sliko starega mestnega jedra. Hvala TIC-u za organizacijo in Barbari za njeno strokovnost in izvirnost. Vam vsem, ki pa ste popoldan preživeli doma vam je lahko strašno žal in ne pozabite se nam drugo leto ponovno pridružiti.