• Angleščina
  • Nemščina

urednik

18 junija 2020

Ni komentarjev

Vinoteke

 

V Mariboru vemo, kaj je dobro vino 🙂

 

V srcih Slovencev ima vinska trta in posledično tudi vino prav posebno mesto.

Sončna gričevja  in pridne roke se odražajo v izvrstnih vinih, ki jih najdemo povsod po naši mali deželi.

Vsi, ki jih radi poskusijo, cenijo trud in delo, ki je potrebno v celotnem procesu, ki nam ga tako lepo prikaže slovenska narodna ‘Iz zemlje gre v trsek’.

Tudi Štajerska je s svojimi vini med ljubitelji žlahtne kapljice dobro zapisana. V njeni prestolnici, Mariboru, najdemo več vinotek, s široko ponudbo vin vinarjev iz okolice in drugih pokrajin.

Zagotovo si zasluži, da jo postavimo na prvo mesto, že iz spoštovanja do Stare trte, ki raste ob njej.  Že stoletja ob Dravi kljubuje času in nagrajuje skrb mestnega viničarja z obilno letino.

Vsako leto ji Mariborčani posvetimo tudi Festival Stare trte, ki ga vinoljubci ne smete zamuditi. V družinskem hotelu Bau Maribor vas lepo vabimo, da nas obiščete konec poletja. Z veseljem vam bomo ponudili udobno namestitev, izvrsten zajtrk in vam priskrbeli vse informacije, ki jih boste za obisk festivala potrebovali. Z veseljem smo vam zmeraj na voljo na info@hotel-bau.si ali po telefonu 02 421 63 10.

Na idiličnem Lentu, v objemu reke Drave najdete vinoteko, ki Mariborčane razvaja z lokalnimi vini že trideset let. Vsekakor je ne morete zgrešiti, saj se nahaja, kot že njeno ime pove, v Vodnem stolpu, ki je nekoč bil del mariborskega obzidja.

Vinoteka na najbolj živahni mariborski ulici – na Poštni. Na kozarec vam ponujajo kar 74 vrst vin 42 vinarjev.

Iz Lenta smo se  sprehodili čez Poštno ulico in če pot nadaljujemo po zgodovinskem jedru Maribora, najdemo tudi Zlato trto z veliko izbiro odličnih štajerskih vin na kozarec.

Prav posebno doživetje je degustacija vin in sokov na posestvu Sončni raj. S čipiranim kozarcem lahko poskusite 8 različnih vin lokalnih ponudnikov in 2 naravna sokova.

V kolikor pa želite poskusiti še kaj več, se lahko odpravite po vinski cesti Vodole.

Le nekaj minut z avtomobilom ali kolesom je od hotela Bau Maribor oddaljeno posestvo Meranovo. Zagotavljamo vam, da si boste pri njih lahko privoščili kozarec odličnega vina z najlepšim razgledom na Maribor.

Na njihovem posestvu nadaljujejo že 800- letno vinarsko tradicijo benediktincev. Degustacija vin v Jareninskem dvorcu je pravo doživetje tudi zaradi zgodovinskega ambienta Jareninskega dvorca.

V kolikor pa se želite še dodatno razvajati in se prepustiti vodiču, lahko izbirate med:

Ker ekipa hotela Bau Maribor zmeraj misli na naše drage goste, smo z veseljem pripravili ideje za vse, ki si ne želijo našega ljubega mesta samo ogledati, pač pa ga želijo doživeti in predvsem okusiti.

Si lahko zamislite boljši način kot s kozarcem odličnega vina, za katerega bi lahko rekli, da ga imamo Štajerci v genih?

V hotelu Bau Maribor vam ga bomo z veseljem ponudili v hotelskem lobby baru ali pa na naši pokriti terasi s pogledom na prostrane pohorske gozdove.

 

Ker vemo, da vam lahko Maribor z okolico ponudi toliko čudovitih in raznovrstnih vin, da bi jih bilo škoda strpati v en sam dan, bomo z veseljem poskrbeli za najboljšo namestitev za vas.

V naših prostornih sobah, opremljenimi z naravnimi materiali, se boste odlično naspali, zjutraj bomo z veseljem poskrbeli za zajtrk po vašem okusu, prijazne receptorke in receptorji pa vam bodo dali toliko idej za dan pred vami, da si boste zagotovo želeli ostati še dlje.

V našem hotelu, med Dravo in Pohorjem, zmeraj poskrbimo za vaše prijetno in sproščeno bivanje.