ZIMA 2018/2019 – UTRINKI

Pa se je končno poslovila mrzla, za ene prijetna, za druge nepriljubljena zima. Uro smo prestavili, dnevi so se začeli daljšat,… poletje se približuje!

Decembra je glavno dogajanje potekalo na Trgu Leona Štuklja, o čemer smo več napisali v prejšnjem blogu, ki si ga lahko preberete tukaj -> https://www.hotel-bau.si/utrinki-december-2018/

Smo pa kot ekipa prav tako decembra praznovali zaključek leta 2018. S pomočjo Rajzefibra smo se sprehodili skozi mesto in se obenem naučili marsikaj novega o Mariboru. Okrepčali smo se v Vietnamski restavraciji Ngon (http://www.ngon.si/), ki si tako zaradi okusne hrane kot tudi prijetnega in ustrežljivega osebja zasluži pohval. Preživeli smo krasen dan.

Če želite tudi sami preživeti dan na malo drugačen način, se naučiti kaj novega, ali pa zgolj kupiti kakšno ročno izdelan lokalni spominek, kliknite na naslednji link, ki vas bo pripeljal na spletno stran Rajzefibra, kjer boste našli vse potrebne informacije: https://www.rajzefiber.si/slo/rajzefiber

Januar je bil bolj miren mesec, lahko smo si odpočili od živahnega decembra in si nabrali energijo za prihodnje mesece, saj nas je v začetku meseca februarja že čakal najpomembnejši zimski dogodek v Mariboru – Zlata lisica.

1. ZLATA LISICA (1.2. in 2.2.2019) – Snežni stadion pod Pohorjem

Letos končno spet v Mariboru. Med tekmovalkami je nastopila tudi naša najboljša »lisička« Ilka Štuhec, ki pa ji tokrat pred domačim občinstvom ni uspelo odpeljati tako kot zna samo ona. Ampak takšno je življenje, so vzponi in padci, zmeraj pač enostavno ne gre po načrtih. Smo pa seveda kljub temu še zmeraj zelo ponosni nanjo.

S ponosom povemo, da smo v Hotelu Bau letos gostili dve reprezentanci in sicer reprezentanco Avstrije in Poljske, za katere smo se, tako kot zmeraj tudi za vse ostale goste, maksimalno potrudili, da je bilo njihovo bivanje prijetno.

Tokratna zmagovalka Zlate lisice je bila 24-letna Američanka Mikaela Shiffrin, s tem, da si je zmago v veleslalomu delila s Slovakinjo Petro Vlhovo.

Za več podrobnosti o dogodku pa obiščite njihovo uradno spletno stran: http://www.zlatalisica.si/

1Zlata lisicaFoto: Zlata lisica

2. PLAVALCI (1.2.-3.2.2019 in 9.2.2019)

Februarja smo gostili mlade nadobudne plavalce, ki so se na tekmovanju »Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za ml. dečke in ml. deklice 2019« odlično uvrstili, za kar jim iskreno čestitamo in želimo, da še naprej sledijo svojim sanjam oz. ciljem.

3. PUSTOVANJE (2.3. in 5.3.2019)

Na norčav pustni torek so se ob 10.00 uri zjutraj na Trgu Svobode zbrale otroške pustne maske in skupaj zarajale. Maske sta tam zabavala čarovnik Grega in Alica v čudežni deželi. Rajanje pa se je nadaljevalo v popoldanske ure, ko je potekalo pustovanje za vse generacije s skupino Help! A Beatles Tribute. Prav vsaka maska pa se je lahko posladkala z brezplačnim krofom.

2Pustno rajanjeFoto: Pustovanje, Trg Svobode, Maribor

4. JU JITSU (2. in 3.3.2019)

Marca pa smo gostili športnike Ju Jitsu tekmovanja (Evropski pokal v borbah in 15. Mednarodni turnir Maribor Open –memorial ROBI RAJH,), ki je potekalo v dvorani Tabor.
Vabljeni k obisku njihove uradne spletne strani: https://www.szm.si/15-robi-rajh-open

 

5. 40. REZ STARE TRTE (9.3.2019)

Stara trta je ena izmed najbolj znanih svetovnih trt in predstavlja nek ponos mesta Maribor. Zapisana je v Guinnessovo knjigo rekordov, kot najstarejša trta (šteje že 400 let), ki še rodi. Letos je bil na vrsti že kar 40. rez. Cepiče naše trte je možno najti že skoraj povsod po svetu.

Na tej spletni strani pa si lahko preberete vse letošnje prejemnike cepičev Stare trte: https://maribor-pohorje.si/rez-stare-trte-najstarejse-trte-na-svetu-7-3-2020.aspx

3Stara trtaFoto: Hiša stare trte, 40. Rez stare trte

 

6. HORA-CANTATA (premiera: 8.3.2019)

Tudi tisti, ki v prostem času radi zahajamo v gledališče, smo letos pozimi prišli na svoj račun. Zgodila se je namreč premiera novega umetniškega dela, sodobnega baleta v koreografiji našega domačega koreografa Edwarda Cluga in gostujočega Maura Bigonzetti-ja. Plesalci mariborskega baleta so ponovno dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi plesalci na svetu.

Za več podrobnosti kliknite na spletno stran: https://www.sng-mb.si/predstave-opera-balet/hora—cantata/

4Hora CantataFoto: Balet Hora Cantata

7. MEDNARODNI FESTIVAL ČILI & ČOKOLADA – Trg Leona Štuklja, 22.3. in 23.3.2019

Na meji med koledarsko zimo in pomladjo pa je potekal dogodek za vse, ki radi razvajajo svoje brbončice. Udeležilo se ga je več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine. Na tem festivalu je bilo možno tako okušati kot tudi soustvarjati.

5Čili in čokoladaFoto: festival Čili in Čokolada

V Mariboru se zmeraj nekaj dogaja, ne glede na letni čas. Zima se je poslovila, sedaj pa smo že v pričakovanju prijetne pomladi in kasneje vročega poletja, ki ga bo popestril največji poletni festival v Mariboru, to je seveda Festival Lent. Podrobnosti sledijo kmalu, zato vabljeni k spremljanju naše spletne strani.