Utrinki zima 2017/18

Najprej so se začeli hladnejši in krajši dnevi. Med prijatelji smo se šalili: ‘Winter is coming!’ (Game of Thrones).

Ko so se osmega decembra pozno popoldne dežne kapljice začele postopoma spreminjati v snežinke, ki so čez noč končno pobelile ‘toti naš Maribor’, je bilo potrjeno: zima je že tukaj.

Mnogi so z iskricami v očeh pričakovali praznični december in množico prireditev, ki jih prinaša, otroci pa predvsem tiste tri dobre može, ki jih obiščejo. In glede na to, da je to zimo Maribor namenil za okrasitve in organizacijo različnih dogodkov največ izmed vseh slovenskih občin, je bilo kar nekaj razlogov (in prepričana sem, da je lahko v bogatem izboru vsakdo našel kaj zase) za veselje in predvsem za pozitivno pričakovanje.

Mariborčani in obiskovalci smo si lahko ogledali romantično okrašene ulice že od 24. novembra naprej, ko smo prav neučakano prvi v Sloveniji pohiteli s prižigom lučk.

Takrat mo se lahko, po nagovoru župana A. Fištravca, z njim in Snežno vilo ob bogatem kulturnem programu sprehodili po mestnih ulicah.

Ne glede na to ali smo mnenja, da so bile lučke prižgane prehitro ali ravno prav, moramo priznati, da so se v vseh pogledih potrudili. Tako okrasitev kot tudi obilica prireditev v sklopu ‘Čarobnega decembra’ v Mariboru nas ne glede na mraz ali slabo vreme kar vleče in vabi na sprehod, morda ogled koncerta, predstave ali lonček kuhančka.

Eden izmed večjih v sklopu Čarobnega decembra je projekt Narodnega doma Maribor Vilinsko mesto, s sloganom Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja, ki se je odvijal na več lokacijah v centru Maribora (Vetrinjski dvor, Gosposka ulica, Vodni stolp, Židovski trg, Rotovški trg, Muzej NO).

 

1Foto 2Foto 3Foto

***

Glede na lanski ognjeni spektakel Ane Plamenite, letošnjo pravljično Ano Lumino in smeha polno Ano Mrzlo , lahko samo komaj čakamo, kakšna Ana nas čaka drugo leto. Ste radovedni? Pridite preveriti! Maribor vas vabi!

SNG Maribor je obogatili svoj program času primerno. Tako smo si med drugim lahko ogledali tudi božično klasiko Hrestača in pa tradicionalni božični koncert zbora Opere SNG Maribor.

4Foto

***

Tudi na Trgu Leona Štuklja se je veliko dogajalo. Vsak večer ‘čarobnega decembra’ (razen nedelj) je na takšne in drugačne glasboljubce in naključne mimoidoče čakala nova zasedba s svojim nastopom, gostinci pa s svojo ponudbo hrane in pijače.

Vsi tisti, ki ste dogajanje letos zamudili in vam je žal, bodite drugo leto pravočasno v Mariboru, prav gotovo bo tudi takrat na trgu pestro. Ekipa hotela Bau Maribor pa bo vesela, če boste med svojim prazničnim obiskom Maribora bivali pri nas!

 5Foto

 ***

Športno društvo AVANTUS in Mariborski Tekači so ob podpori Protime, Professional Timing organizirali Božičkov tek v Mariboru.

Božičkov tek je bil tako kot sam Božiček dobrodelen, saj je organizator 1€ od vsake štartnine namenil društvu Koraki za korakce.

Razpis:https://www.protime.si/images/razpisi/Bozickov_razpis.pdf

Sam tek je bil dobro obiskan, če vas pa zanimajo rezultati, si jih lahko pogledate tukaj.

Če radi tečete, ne pozabite, da bo Božičkov tek zagotovo tudi drugo leto.

6Foto

***

Na Trgu Leona Štuklja je potekalo največje silvestrovanje v Mariboru. Kot navajajo v Zavodu za turizem Maribor-Pohorje, bi naj bi v spremstvu Tanje Žagar in The Rocktors vstopilo v novo leto več kot 6000 ljudi. Veliko je bilo tudi obiskovalcev iz tujine.

7Foto

***

Po novoletni evforiji, vseh voščilih in novoletnih zaobljubah, nas je Štajerce razžalostila novica, da letos ne bo ‘lisičk’ na Pohorju. In ne, ne govorim o gobah, pač pa o selitvi mariborske Zlate lisice v Kranjsko goro zaradi previsokih temperatur in odsotnosti snega. Vreme je pač bilo takšno kot je bilo, za naših 6 punc pa smo navijali vseeno!

Če vas zanima o tem zanima več, si lahko preberete na:

https://www.zlatalisica.si/ ali pa se morda (upam, da) vidimo na 55. Zlati lisici na Snežnem stadionu.

Od 12. – 14. Januarja 2018, so si lahko v dvorani v Rušah vsi ljubitelji streljanja ogledali že 23. Mednarodno strelsko tekmovanje.

8Foto

Rezultate si lahko pogledate tukaj: https://www.strelskodrustvoruse.si/mstisc-ruscarone-2018.html

***

Konec decembra se je ekipa hotela Bau lotila napete dogodivščine v Enigmariumu. Kot ekipa Alfa smo reševali smo svet pred uničenjem, ki bi ga povzročil virus Omega. Seveda se lahko pohvalimo, da zaradi nas lahko berete ta blog, ker nam je uspelo preprečiti eksplozijo laboratorija! In ne samo to. Mimogrede smo rešili smo tudi skoraj propadlo poroko Bridget, ki se je na svoji dekliščini zapletla z mafijskim šefom! Kako smo se imeli, lahko preverite tukaj.

2 5 1

Vse to lahko doživite tudi vi, če boste obiskali Enigmarium.

***

Čeprav nam je Zlata lisica spolzela skozi prste, smo pa dočakali vsaj njen podmladek. Kljub toplemu vremenu so bile tekme uspešno izpeljane. Kar nekaj tekmovalcev (Nizozemske ekipe in Slovenska iz Gorice) je prenočevalo in si pripravljalo smuči tudi v našem hotelu.

Več o Little Fox najdete tukaj.

9Foto

 ***

Prvi vikend v februarju smo v našem hotelu gostili ekipe plavalcev, ki so tekmovali na moštvenem prvenstvu Slovenije, ki ga je organiziral PK Branik.

Kot so na facebooku zapisali, so na Plavalni zvezi Slovenije bili veseli dobrodošlice, ki smo jim jo pripravili:

10

Plavalna zveza Slovenije

Enostavno nekaj več! Lepa dobrodošlica v hotelu BAU vsem plavalcem jutri na Moštvenem in posamičnem prvenstvu za dečke in deklice od 2.-4.2.2018 v Mariboru.
Hvala vsem sponzorjem PK Branik in Plavalne zveze Slovenije, staršem, sodnikom, trenerjem pri izvedbi tako velikega dogodka!
#plavalna#hotelBau#Sij#Speedo#KlinikaGolnik#Telekom#KonicaMinolta#Myrthapools#FundacijaZaSport#Mizs

Vir

***

In smo ga dočakali – pust namreč. Sicer ne v takem razmahu kot na bližnjem Ptuju, nekaj pa vseeno.

11Foto: Uroš Grbić — v/na Stara trta / World’s Oldest Vine.

https://www.facebook.com/events/162294364414292

Na pustno soboto smo lahko v Mariboru srečali tudi tradicionalne slovenske maske: kurente. Njihovi obhodi so od lanskega leta naprej vpisani na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.

Na pustni torek, 13.02.2018 smo se lahko na Trgu Leona Štuklja udeležili tradicionalnega pustovanja v organizaciji ZPM.

Zamaskirani so bili nagrajeni s krofom, razglasili pa so tudi najbolj izvirne maske.

Morda drugo leto uspe prav vam. Lepo vabljeni!

12Foto

***

Na Mariborskem gradu se zmeraj kaj dogaja. Zraven njihovih stalnih razstav (ki si jih lahko ogledate tukaj), prirejajo tudi predavanja in gostujoče razstave. Eno izmed takih je predavanje Ddr. Verene Perko: Rimski prehrambni sistem ali lakota je hujša od meča.

13Foto

***

Če bi želeli Pokrajinski muzej Maribor obiskati, si lahko tukaj preverite odpiralni čas, cene vstopnic in lokacijo.

V Pokrajinskem muzeju so zmeraj veseli obiskovalcev, pojdite pogledat, kaj zanimivega lahko najdete pri njih.

***

Z debelo snežno odejo pokrit februarski Maribor pa ni bil samo pustno norčav, ampak tudi borben. V Mariboru je gostovalo taekwondo tekmovanje Slovenia Open. Tudi v hotelu Bau Maribor smo gostili športnike.

15Foto 14Foto

***

Če vas zanimajo borilni športi, ne smete zamuditi tekmovanj, ki bodo letos od 11. do 16. aprila in tista, ki se bodo odvijala naslednje leto.

Ker je povpraševanje veliko, si ne pozabite pravočasno rezervirati sobe! V hotelu Bau Maribor vas bomo veseli!

To zimo je bilo dogajanja v Mariboru na pretek. Za vas smo jih izbrali le peščico, da vidite, da je pri nas zmeraj zanimivo.

Morda pa vas v bližnji prihodnosti zamika Maribor ali pa se boste odzvali na kakšno vabilo, ki ga boste našli na naši spletni ali Facebook strani. Ekipa hotela Bau vas bo zmeraj pričakala z nasmeškom!