Utrinki september 2018

 

Počitnice so pri kraju. Nekateri šolarji se šole veselijo, večina se ob misli nanjo drži kot po sekljanju tretjega kilograma čebule. Letos so bile celo majčkeno daljše. Prepričani smo, da vse čaka kup dogodivščin, novih izkušenj in prijateljstev.

Nekatere družine so podaljšale dopust, saj je bila druga polovica meseca prekrasna. In prav kombinacija jesenske vlage in sončnih dni je poskrbela za gnečo v gozdu in vinogradu. Letos smo doživeli eno izmed najzgodnejših trgatev, saj so bili po 15.9. vinogradi večinoma izpraznjeni. Letina pa obilna, tako da bomo še lahko nazdravljali z odlično rujno kapljico, ki jo pridelujemo.

Zakaj pa v gozdu? Vprašajte ljubitelje gob in pa tiste, ki so se zapodili v gozd samo zato, da se bodo lahko svojim prijateljem na Facebooku ali Instagramu pohvalili koliko in kako velike gobe so našli. Kamor si pogledal, polno jurčkov. Vsi tisti, ki pa ste preleni za v gozd, se pa sprehodite vsaj do Mariborske tržnice. Če vas tam ne bo pričakal kdo z jurčki, vam pa obljubim – ‘marele’ vas bodo zagotovo. Če že ne užitne, pa vsaj senčniki. J

Na prvi šolski dan se je v Mariboru začel kantavtorski festival Sound of Streets/ Zvok ulic. Vsi sodelujoči so zagotovo s svojimi skladbami marsikomu polepšali dan.

https://www.youtube.com/watch?v=krFd5Wttdwk – prosim, da se ta video vpne zraven

Istega dne se je pričel še en festival, ki je še posebej blizu vsem ljubiteljem klasične glasbe. Do 29.09.2018 je potekal Festival Maribor. Ponosno lahko povemo, da je kar nekaj dogodkov v okviru festivala brezplačnih, veliko pa je tudi takšnih, ki so namenjeni otrokom. Vam prišepnemo eno skrivnost? Pri nas, v hotelu Bau Maribor ste lahko rezervirali izjemno ugoden tridnevni paket Festival Maribor in festival doživeli tako kot treba. Ne pozabite tega pravočasno preveriti in rezervirati drugo leto!

FM2018-cgp-osnovni-1110x540Foto

 

8.septembra se je gibalo z radiem City, saj je potekal City tek Maribor. Dan prej pa so se pomerili tekači mariborskih osnovnih šol na Ajdinem teku.

city tekFoto

Na Dravski vili lahko počnemo marsikaj. Lahko se z njo peljemo. Na njej popijemo kavo. Naročimo catering. Se poročimo ali pripravimo rojstnodnevno zabavo. Se martinčkamo na soncu ali afnamo za selfije. Zagotovo pa niste vedeli, da smo se lahko udeležili vadbe joge na ladjici. In za nagrado prejeli gin tonic z okusom granatnega jabolka in rožmarina. Sicer ne vem, zakaj sem jaz mislila, da k jogi bolj ustreza čaj ali kokosova voda. Glede na to, da je nisem nikoli vadila, se očitno motim. Pa na zdravje!

13.9.2018-2[1]Foto

 

Vsi tisti, ki po ladjici niste bili dovolj sproščeni. Ali pa vam je bilo tako všeč, da ste si želeli več. Morda ste pa bili samo radovedni, kaj so pripravili v prečudovitem Botaničnem vrtu univerze v Mariboru v okviru Festivala dobrega počutja. Tukaj si lahko pogledate njihov spored to leto. Morda, vas zamika, da se ga boste drugo leto udeležili.

40429705_2077270815650286_6315833212169879552_o[1]Foto

Medtem, ko so se nekateri sproščali v Botaničnem vrtu, so se drugi odzvali vabilu na že 40. mednarodno veslaško regato, ki jo je na Brestrniškem jezeru organiziral Veslaški klub dravske elektrarne Maribor. Tako so poročali o dogajanju mediji.

mednarodna-veslaska-regataveslaski-klub-demFoto

Vsi, ki ste pa potrebovali ta dan, namesto sproščanja, dozo adrenalina, ste se morali ustaviti pod Pohorjem. Potekal je namreč finale slovenskega pokala Unior Downhill Cup.

Na strmini je v sedmih kategorijah dalo na preizkušnjo svoje sposobnosti več kot 100 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Če bi radi tudi vi drugo leto navijali pod Pohorjem, si ne pozabite pravočasno rezervirati sobe pri nas, v hotelu Bau Maribor. Nekje se vendar morate odklopiti, ko naval adrenalina popusti! Zmeraj lepo vabljeni.

Ste mislili, da smo končali s 15.09. 2018? Ah, kje pa. Takrat se je v Mariboru šele začenjal še en festival – Festival fotografije. Ogledali ste si lahko razstavo gospoda Hodaliča iz njegovega barvitega popotovanja po Indiji,čutno razstavo Pokrajine/Landscapes mariborskega mojstra Miša Hochstätterja in še mnogo, mnogo več. Če vas zanima več o lokacijah in drugih razstavah, pokukajte sem.

2Foto

Tako kot korakamo globlje v jesen, temu primerno je bilo tudi dogajanje po Mariboru in okolici. Tako kot sem kot refren ponavljala datum 15. september, bi lahko tudi 29. september. Vsi, ki ste te dni zamudili, vam lahko na hitro povem, da vam je lahko žal. Bilo je okusno, živahno, veselo. Dogodkov pa toliko, da jih skoraj ne morem naštevati tukaj. Če ste v tem blogu zdržali z nami do sem (bravo, medalja za vztrajnost!), vas tukaj hitro povabim: na pozabite prebrati tudi blog o Festivalu Stare trte, ki se začne prav 29.09.2018! ;)

Eden izmed dogodkov 29.09. je dvodnevno resnično že tradicionalni 38. kmečki praznik v Svečini. V kraju najbolj srčnega vinograda na svetu smo se lahko udeležili pestrega programa. Seveda ste lahko prepričani o tem, da se je pojedlo in popilo kaj dobrega, izvedelo kaj novega in plesalo dokler je igrala glasba. Drugo leto pa ne pozabite na 39.!

turisticno-drustvo-svecina-top-m_lozar_svecina_dsc4122_optFoto

Poletje se je končalo, na jesensko enakonočje nas je pridno zalival dež, prvi jesenski dan pa nas je ponovno razvajal s sončkom. Jesen je krasna, ker nam nudi resnično tako širok spekter aktivnosti, kot noben drug letni čas. Če se odpravimo na sprehod po gozdu, nas le-ta širokogrudno nagradi za naš obisk. Z malo sreče, se lahko jeseni kopamo v morju in že uživamo na belih strminah našega čudovitega Pohorja.

Sem vam že vzbudila skomine po smučanju? Ne pozabiti preveriti kaj vam ponuja zimski paket Hotela Bau MariborDružinsko smučanje.