UTRINKI POMLAD 2019

Za nami je dolgo pričakovana pomlad. Čeprav vreme sprva ni bilo kaj prida in nič kaj pomladno, se je proti koncu meseca maja vendarle pojavilo sonce in z njim višje temperature.

Ker so v našem Hotelu Bau družinski ljubljenčki več kot dobrodošli, smo bili s ponosom gostitelji večim pasmam psov, ki so se 20. in 21.4.2019 pokazali na Mednarodni razstavi psov; dogodek se imenuje CACIB in se v Mariboru priredi vsako leto.

2

Nekateri naši gostje s svojimi hišnimi ljubljenčki – tekmovalci CACIB-a 2019

1

Nekateri naši gostje s svojimi hišnimi ljubljenčki – tekmovalci CACIB-a 2019

Eden izmed najbolj udarnih dogodkov te pomladi v Mariboru pa je vsekakor bilo Evropsko in Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarjenju, ki je potekalo 20.4.-21.4. in 27.4.-28.4.2019 na Mariborskem Pohorju. Tudi naši gostje so zasedli stopničke, za kar jim iskreno čestitamo.

3

Hannah Tracey je zasedla odlično 3. mesto. Čestitke!

 

Za vse generacije v kar 17 krajih, med drugim tudi v Mariboru, je bila 15. maja organizirana Parada učenja – Dan učečih se skupnosti. Na trgih in drugih javnih mestih so mimoidoče vabile stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve, pa tudi strokovni dogodki.
Za vse ljubitelje plesa pa je 18. maja v Dvorani Tabor, ki se nahaja v bližini Hotela Bau, potekalo plesno tekmovanje Rolly Dance Open . Naj se pohvalimo, da smo v našem hotelu gostili zmagovalca v tangu!

4

Peter Fileš in Maja Pucelj, zmagovalca v tangu. Iskrene čestitke!

Če vas zanima »Festival doživetij« ali Dravski Festival, ki traja od maja pa vse do julija, obiščite njihovo spletno stran in si poglejte, kaj vse vam le-ta ponuja.

Za marsikaterega študenta najpomembnejši dogodek - Lampiončki se je začel že v dopoldanskih urah, ko so bile organizirane številne aktivnosti, v večernih urah pa se je množica študentov in drugih zbrala pred odrom, kjer so nastopili že lep čas odlični Siddharta, popularni Tabu, edinstveni Leteći Odred in drugi.

Že 10. leto zaporedoma so se za vse mlade po srcu zvrstili razni dogodki in koncerti pred Domom Danice Vogrinec pod skupnim imenom DANica 2019. Kot vsako leto, so se nastopajočim na odru pridružili tudi stanovalci Doma Danice Vogrinec Maribor in dokazali, da leta niso ovira za dobro voljo in zabavo.

V petek, 24.5.2019 pa je bila na vrsti tradicionalna Operna noč v mestnem parku. Tudi letos je v park prišlo veliko število ljubiteljev klasične glasbe.

5

Operna noč v mestnem parku

Foto

Tako, pomlad je za nami, zdaj pa že komaj čakamo začetek Festivala Lent in pa dooolgo, vroče poletje! Vabljeni k nam, da si odpočijete v naših prijetnih sobah ali pa pridete zgolj na pijačo, sladoled ali pa okusno pico na našo poletno teraso. Veseli vas bomo.