Po hudi zimi je nastopila pomlad. Led in sneg so zamenjali prvi topli sončni žarki in vse je zacvetelo ter zaživelo.

V Mariboru sta se odvijali kar dve pasji razstavi; CACIB, mednarodna razstava psov vseh pasem ter Interra, eminentna svetovna razstava terierjev. Svoje čare, prikupnost in eleganco so pokazali predstavniki več kot 100 različnih pasem. Tudi mi v Hotelu Bau smo se imeli priložnost pocrkljati z njimi :)

1

V Ledni dvorani Tabor so brusili svoje drsalke mladi hokejski upi na Mednarodnem hokejskem turnirju Fox cup Maribor 2017 za igralce U-8 in U-10, na katerem je sodelovalo 37 ekip iz 7 evropskih držav. V Hotelu Bau pa smo gostili ekipe iz Nemčije.

Več o tem: https://www.facebook.com/FoxCup/

2Foto

 

Plavalci iz Malte pa so pokazali svoje vrline v bazenu v športnem objektu Pristan, kjer so merili moči na 11. Mednarodnem mitingu »POMLAD 2017«.Več o tem: https://www.pdmb.si/index.php/Novice-na-prvi-strani/porocilo-mm-pomlad-2017.html

3Foto

Na Lentu pri Hiši Stare trte smo svečano obrezovali najstarejšo trto na svetu in s tem ohranjali tradicijo, strokovnost in prijateljstvo ter bili v dobri družbi skrbnika in mestnega viničarja Staneta Kocutarja, vinske kraljice Slovenije in mariborske vinske kraljice. Ob tej priložnosti je potekala tudi simbolična predaja cepičev letošnjim prejemnikom.

Več o tem: https://www.rtvslo.si/tureavanture/novice/rez-trdozive-stare-trte-ki-korenine-poganja-po-vsem-svetu/416407

4Foto

Že 13. leto zapored je Festival športa in zabave Športna pomlad 2017 v maju pripravila obilo možnosti za športno sodelovanje in aktivno preživljanje prostega časa. V tem času smo si lahko ogledali tudi vrsto zabavnih in športnih prireditev z nastopom plesnih, glasbenih in gledaliških skupin, ki so navdušile in razvedrile vsakogar!

Več o tem: https://sportnapomlad.si/

5Foto

V začetku junija je Športna zveza Maribor organizirala 27. športni vikend Maribora. Na številnih lokacijah v Mariboru in okolici so bile na voljo različne športne aktivnosti, vse od pohodništva, atletike in  športnega letenja do jahanja, jadranja, veslanja, rugbyja… Možnosti za rekreacijo in športno druženje je bilo veliko.

Več o tem: https://maribor-pohorje.si/mariborski-sportni-vikend-3-in-4-6-2017.aspx

6
7Foto