UTRINKI POLETJA 2017

Prišel je letni čas, ko se nosijo mini krilca, kratke hlače, natikači, klobučki in v roki sladoled. Letos lahko rečemo, da smo imeli priložnost uživati v najbolj vročem poletju glede na višino temperatur, v Mariboru pa tudi glede dogajanja, saj je mesto priredilo številne prireditve. Tudi vas zanima kaj se je v Mariboru dogajalo? V nadaljevanju vam predstavljamo POLETJE 2017 V MARIBORU.

V mesecu maju se je v Mariboru začel odvijati že 2.DRAVA FESTIVAL, ki je trajal do sredine julija. Potekale so izobraževalne delavnice, predavanja in filmske projekcije. Na več lokacijah so potekala splavarjenja in čolnarjenja, tek ter organizirana kolesarjenja. Ob številnih prireditvah je Drava festival ponujal aktivno uživanje na obrežju Drave. Več o tem si lahko preberete na: www.dravafestival.si

85Foto

 

 

Naslednje leto obiščite Maribor in doživite 3. Drava festival s pričetkom v mesecu maju in vse do julija.

https://maribor-pohorje.si/drava-festival-maj-julij-2018.aspx

 

 

Na samem začetku poletja smo se pognali iz Trga svobode pri Kojakovem spomeniku in premagovali ovire, preskakovali ogenj, metali sulice, plezali preko stene, hodili po gumah, puzali po blatu, nosili bremena in se seveda pomerili v gladiatorski areni, z našpičenimi gladiatorji na URBANEM GLADIATORJU 2017.

Več o tem na: https://www.napovednik.com/dogodek426199_urbani_gladiator_maribor

 

FotoDSC_0569

V mesecu juniju, natančneje od 22.6. do 25.6.2017, smo imeli na obisku približno 250 evropskih splavarjev v okviru MEDNARODNEGA SREČANJA SPLAVARJEV EVROPE, katerim so bile predstavljene znamenitosti in zanimivosti Maribora. V spomin na tradicionalno rancanje iz leta 1968 so se člani mednarodne zveze popeljali na splavih od Dupleka do Dvorjan.

Več o tem na: www.dravafestival.si/program/mednarodno-sre%C4%8Danje-splavarjev-evrope

splavarjenje-678x381Foto

Ob naslednjem obisku Maribora doživite vožnjo s splavom po reki Dravi.

https://www.dravatours.com/

 

Mesto Maribor je prav tako že triindvajsetič vstopilo v poletje s FESTIVALOM LENT (23.6. – 30.6.2017), ki je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Nekateri ga opisujejo kot lentanje, drugi kot prekratke noči, tretji kot neponovljive trenutke, ki jih je potrebno doživeti. Več o festivalu si lahko preberete na: www.festival-lent.si.

11b084d134Foto

Naslednje leto obiščite Maribor in doživite že 24. Festival Lent, ki bo trajal od 22.6. do 30.6.2018.

https://www.festival-lent.si/info/o-festivalu-lent/

V muzejski dvorani mariborske Kadetnice se je 24.6.2017 začel že 20. PIRČEV MEMORIAL katerega glavni dogodek je bilo državno prvenstvo članov in članic, na katerem je igralo 68 članov slovenskih klubov s četverico velemojstrov.

Več o tem na: www.vecer.com/deset-dni-bo-maribor-zivel-za-sah-6274163

sah-1980Foto

 

Tudi na Pohorju je bilo poskrbljeno za poživitev poletne nedelje v objemu zelenih pohorskih gozdov! Julija je bila organizirana AREŠKA NEDELJA, tradicionalna verska prireditev, v okviru katere je potekalo bogoslužje v cerkvici Sv. Areha in pisani kramarski sejem z bogato gostinsko ponudbo in pestrim zabavnim programom.

Več o tem na: https://maribor-pohorje.si/areska-nedelja-16-7-2017.aspx

Sveti_Areh4_Slovenia_Slovenija_Maribor_Pohorje_Marko_PetrejFoto

Kar smo vadili že meseca junija, smo ponovili tudi v mesecu juliju, vendar tokrat na malce bolj razgibanem terenu – Pohorju. Tek pogumnih oziroma BRAVE RUN (8.7.2018) ni običajna tekaška preizkušnja, saj morajo tekači na poti do cilja premagati različne ovire in prepreke – jih preskočiti, preplezati, preplaziti, prebroditi ali preplavati. Na progi smo se soočili z vodo, blatom, vrvmi, naravnimi ovirami. Tako smo pri teku, premagovanju višinske razlike in ovir poleg vzdržljivosti preizkusili še svojo moč, spretnost, ravnotežje, iznajdljivost, sposobnost hitrega sprejemanja odločitev in tudi timski duh.

Več o tem na: https://braverun.com/

standardneovire1Foto

V avgustu pa smo tekli in kolesarili po Pohorju. 3. TRAIL MARATON se je začel in končal v Rušah. Na celotni dolžini 44 km je bilo potrebno premagati 2.160 m vzpona in prav toliko spusta. Trasa je bila v celoti označena, na njej pa je bilo 8 okrepčevalnih postaj. Velik del trase je potekal po gozdnih poteh in vlakah, le majhen odstotek pa po utrjenih makadamskih poteh.

Več o tem na: https://maratonpohorje.si/index.php/sl-si/trase/maraton-pohorje

Trial-376-of-442Foto

Naslednji dan smo se udeležili BIKE MARATONA POHORJE, ki se je prav tako začel v Rušahin jestrastne gorske kolesarje navdušil s tremi  trasami v dolžini 66 km (TRASA – POHORSKI HOLCER), 39 km (TRASA – GOZDNI JOŽA) in 21 km (TRASA – ŠKRATEK TEKMOVALČEK).

Več o tem na: https://maribor-pohorje.si/bike-maraton-pohorje-27-8-2017.aspx

bikemaratonmariborpohorjeslovenijasloveniabikemaratonpohorjeFoto

Naslednje poletje lahko obiščete številne pohodniške in kolesarske prireditve na destinaciji Maribor – Pohorje. Trudimo se, da vso doganje sproti spremljamo in jih tudi objavljamo na naši spletni strani: https://www.hotel-bau.si/pohodnikom-kolesarjem-prijazni/

Hotel Bau je tudi specializiran za pohodniško in kolesarsko ponudbo. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali pri organizaciji vaših aktivnosti, z informacijami ter organiziranjem prevozov in transferjev.

V mestu najstarejše trte na svetu se spodobi, da se že dolga leta vsak zadnji petek v avgustu postavi KLOPOTEC PRED HIŠO STARE TRTE, ki ji dela družbo vse do Martinovanja. Tradicionalna etnografska prireditev poteka pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu, spremljajo pa jonepogrešljivi zvoki harmonike in odlična štajerska žlahtna kapljica.

Več o tem na: https://maribor-pohorje.si/postavljanje-klopotca-pred-hiso-stare-trte-25-8-2017.aspx

54ac3e2e93b820be7dcdfc97ffb029baFoto

Naslednje leto obiščite Maribor in doživite razne vinske prireditve v čast Stari tri, najstarejši tri na svetu:

https://maribor-pohorje.si/the-old-vine-house.aspx

Lahko se tudi udeležite raznih vinskih delavnic ter se poučite o vinu in vinski kulturi:

https://maribor-pohorje.si/workshops-on-wine–wine-culture-at-the-old-vine-house.aspx……

ali obiščete kateri drug dogodek ali razstavo v Hiši Stare trte:

https://maribor-pohorje.si/wine-events-at-the-old-vine-house.aspx

Ko pa se je poletje že skoraj zaključilo, smo se Mariborčani veselili kar dveh športnih dosežkov:

Najprej se je NK Maribor uspešno uvrstil v klubski del Lige prvakov (UEFA Champions League 2017/18) in tako bo prva tekma lige prvakov 2017/2018 v Ljudskem vrtu v sredo, 13. septembra, nasprotnik pa moskovski Spartak. Zatem pridejo še španska Sevilla in angleški Liverpool. Držimo pesti za naše fante J

Več o tem na: https://www.nkmaribor.com/

47e0bf6b8c178c45c98c-maribor-hapoelFoto

Ali poznate ekipo ŠTAJERSKIH VIJOLIC?

Ekipa je prvič tekmovala pred štirimi leti takrat še na uradni predhodnici City Games – Jadranskih igrah. Od takrat tekmujejo redno vsa leta in iz sezone v sezono pridobivajo izkušnje, rastejo kot ekipa in se ob tem še zabavajo! Tej ekipi se je letos pridružil tudi naš Martin, ki je lani Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Riu v plavanju.

Mariborske Štajerske vijolice so tako poskrbele za prvo zgodovinsko zmago Slovenije v tekmovanju CITY GAMES. V finalu v Biogradu na Moru so lahko nastopili, ko so suvereno zmagali na predtekmovanju na Mariborskem otoku, potem pa so pokorili nasprotnike tudi na polfinalnem nastopu na Hrvaškem.

V veliko, predvsem pa glasno podporo so jim bili navijači iz Maribora in celotne Slovenije. Tudi iz hotela Bau sta v Biograd potovala dva. Uganete kdo J?

Več o tem na:https://maribor24.si/sport/stajerske-vijolice-kar-se-zgodi-v-biogradu-ostane-v-biogradu/

vijolice-880x340Foto