Poletje 2016

Vas zanima kaj se je v Mariboru dogajalo to poletje?

Ekipa hotela Bau je poletje pričela s prav zanimivo poletno dogodivščino.unspecified2 V juliju smo se udeležili izleta “Po poteh mariborske industrije”, ki ga je organiziral Muzej Narodne osvoboditve in si ogledali obstoječo tehniško dediščino našega mesta, ki so ga včasih zaradi pomembnosti industrije v tem delu Evrope poimenovali kar “Jugoslovanski Manchester”. Več o našem doživetju smo že zapisali v enem izmed naših predhodnih blogov, ki si ga lahko preberete tukaj.
Upamo, da se nam tudi vi pridružite na bodočih doživetjih po našem mestu, še vedno pa lahko obiščete razstave, ki so na voljo v Muzeju NOB:

Začetek poletja je v naši seminarski sobi popestril priznani bontonolog Saša Županek, ki je organiziral poučno in zabavno predavanje z naslovom: “Zadrega nikoli ne počiva“.

saša županek

V juliju je bilo tudi na Pohorju poskrbljeno za poživitev poletne nedelje v objemu zelenih pohorskih gozdov! Organizirana je bila Areška nedelja, tradicionalna verska prireditev, v okviru katere je potekalo bogoslužje v cerkvici sv. Areha in pisani kramarski sejem z bogato gostinsko ponudbo in pestrim zabavnim programom.

areska-nedelja

V mestu so se predvsem ob večerih čez celo poletje ulice razživele v starem delu mesta, kjer so gostinci poskrbeli za zabavo vseh obiskovalcev predvsem na Rotovžu, v Poštni ulici in na Lentu.

sloveniagreendestinationsilver

V avgustu so se na zelenem Pohorju zvrstile številne kolesarske in pohodniške prireditve, hlad bogatih gozdov Pohorja in svež “pohorski luft” pa je privabljal številne obiskovalce.

V začetku avgusta je na Pohorju potekal Bike festival Pohorje 2016. To je praznik vseh, ki kolesarijo za zabavo in priložnost za vse ljubitelje rekreativnega kolesarjenja, da uživajo v prostem kolesarjenju, zabavi, igrah, zabavnih tekmovanjih in ob predstavitvah koles ter kolesarske opreme. Gre za največje druženje rekreativnih kolesarjev v Sloveniji, na prelepih gozdnih poteh s panoramskimi razgledi. Vse trase kolesarskih dogodkov se odvijajo na nadmorski višini med 1000 in 1400 m.
Osrednji dogodek je bil nedeljski Bike ride Pohorje, speljan po idilični gorskokolesarski trasi, po gozdnih cestah med Arehom, Osankarico, Klopnim vrhom in Šumikom. Če ste ga letos zamudili, vabljeni ponovno naslednje leto, da boste tudi vi del največjega kolesarskega dogodka gorskega kolesarjenja v Sloveniji!
bikerideKonec avgusta je na bilo na Pohorju ponovno športno živahno. 27.08. se je odvijal Trail maraton Pohorje – mednarodna »trailrunning« prireditev, ki spada med eno največjih tovrstnih dogodkov v Sloveniji. Prireditev ponuja izziv najboljšim gorskim/trail tekačem, rekreacijo družinam in pohodnikom ter igrivo športno izkušnjo najmlajšim, ki jim organizatorji želijo približati možnosti preživljanja prostega časa v naravi.

Štiri različne trase, namenjene gorskim/trail tekačem: 44 km, 22 km, 10 km in 4 km udeležence vodijo po najlepših gozdnih poteh, vlakah in markiranih planinskih poteh Mariborskega in Ruškega Pohorja. Poti peljejo skozi najlepše kotičke Pohorja, med mogočne bukve in dih jemajoče pohorske smreke, preko brzic pohorskih potočkov in neštetih izvirov, ki bodo udeležence vodili med večjimi in manjšimi gmotami, pred 16 milijoni let nastalega pohorskega granita, odetega v svež, zelen mah.

Takoj naslednji dan, v nedeljo 28.08. pa se je odvil še »Bike marathon Pohorje« v Rušah, ki je letos premierno dopolnil sobotno Trail prireditev in ljubiteljem gorskega kolesarjenja ponudil 2 trasi v dolžini 65 km (trasa Pohorski holcer) in 35 km (trasa Gozdni Joža). Več info: https://maribor-pohorje.si/bike-maraton-pohorje-28-8-2016.aspx

bliza_se__bike_maraton_pohorje

V Maribor se je v avgustu 2016 tudi prvič zgodilo evropsko tekmovanje Futsal. Med 16. in 21. avgustom so se Vijolice v mariborski Dvorani Tabor pomerile s prvaki Poljske, Albanije in Luksemburga.

dsc_0001-700x465

Mariborčanom je uspelo. Po sijajni sezoni 2015/16, ko so prvič v zgodovini v štajersko prestolnico pripeljali dvojni naslov, jim je uspelo postaviti nov mejnik – uvrstitev v Ligo Prvakov. V predkrogu, ki je med 16. in 21. avgustom potekal prav v mariborski Dvorani Tabor, so Vijolice dokazale, da so najkvalitetnejša ekipa in se zasluženo veselile vstopa v redni del najboljših ekip Stare celine. Redni del Lige Prvakov bodo Mariborčani odigrali med 11. in 16. oktobrom v ukrajinskem Lvivu, kjer jih že čaka francoski prvak Kremlin, madžarski Gyor in nedvomno najmočnejši nasprotnik – ukrajinski Energie Lviv.

Kaj se je še zgodilo v avgustu 2016? RIO!! Zgodile so se Olimpijske igre v Riu. 2016_1

Vas zanima zakaj v našem blogu omenjamo Rio? S ponosom lahko povemo, da je Slovenijo v Riu predstavljal član naše družine – Martin Bau. Presrečni smo, da se je Martinovo dolgoletno vlaganje v plavanje pri PK Branik Maribor obrestovalo z nastopom v Riu.

670x420_djvu_2006772_spelar_jer-plavanje-martin-bau

Hotel Bau so posledično obiskali tudi novinarji in o družini Bau zapisali nekaj vrstic, ki jih lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.vecer.com/v-bazen-zaradi-hrbtenice

Naša managerka hotela Bau, Martinova mama Simona Bau, ki ima tudi največ zaslug, da je sin postal plavalec je o njegovi športni poti povedala:

“Kot otrok je imel težave s hrbtenico in zdravniki so mu priporočili plavanje. Najprej ni bil najbolj ogret za bazen, po prigovarjanju, naj poskusi vsaj tri mesece, je le privoli. Najprej je treniral enkrat na teden, po mesecu dni naju je prosil, če bi lahko treniral dvakrat tedensko, nato se je samo še stopnjevalo. In pri devetih letih je začel trenirati vsak dan, pozimi in poleti,” razloži Simona.

Iskreno čestitamo našemu Martinu za prislužen nastop v Riu in mu želimo še veliko uspehov tudi v prihodnje!