Prišli smo do konca že 24. Festivala Lent, ki v našem mestu Maribor navdušuje veliko število domačih in tujih obiskovalcev. Letos se je zaključil z enim najspektakularnejših ognjemetov, kar smo jih na Lentu videli do sedaj, pa tudi vreme je dokaj dobro služilo. Ponosni smo, da smo v našem hotelu Bau gostili nastopajoče skupine na festivalu, kot so Lačni Franz, Edo Maajka, Kultur schock, Brkovi, Atheist rap in druge. Letos si je Festival Lent ogledalo približno 250.000 obiskovalcev, ni pa se še povsem zaključil. Art kamp v mestnem parku bo namreč deloval do konca poletja, prav tako kino na prostem na Piramidi. (Vir: povezeto po https://www.festival-lent.si/)

Drava festival – Foto: maribor24.si

Od 10. do 19. junija se je odvijal Drava festival: spusti s čolnom po Dravi, kolesarjenje po Dravski kolesarski poti, vodeni sprehodi ob dravski brežini in kulinarična doživetja. Prav tako so udeleženci v tem času lahko obiskali koncerte, srečanje oldtimerjev, splavarjenje, kampiranje, bralne plaže, smučanje na vodi, eko tržnico in še bi lahko naštevali.

 

 

Festival štajerske sivke

V Staršah (bližina Maribora) se je odvijal že 5. Festival sivke z zelo zanimivim programom: demonstracija nege sivke, delavnice, strokovna vodenja čez sivkina polja, predavanja, tržnice v vasi, glasbene predstave, kulinarične pokušine in še bi lahko naštevali. Najlepše pa se je sprehoditi po polju sivke in vdihavati njen poseben vonj. Več o tem: https://maribor-pohorje.si/praznik-sivke-2016.aspx?AvoidRedirect=true, https://maribor-pohorje.si/stajerska-sivka-starse.aspx

 

 

Športni vikend Maribora pa se je odvijal 4. in 5. junija, in sicer že 26. zapovrstjo. Lahko smo se udeležili vodenega kolesarskega izleta, predstavitev program zdrave vadbe, jahanja konjev, predstavitev borilnih veščin, veslanja, tenisa, odbojke, in še in še. Skorajda ni športa, ki ne bi bil tukaj zastopan. Do Pohorja je vozil brezplačen avtobus, krožna kabinska žičnica po akcijskih cenah, s številom obiskovalcev pa so bili organizatorji zelo zadovoljni. Napovedan je že športni vikend za leto 2017, ki se bo odvijal 3. in 4. Junija! Več o tem: https://www.sportni-vikend.si/

nightŠportnemu vikendu 2016 smo se pridružili tudi mi. V sodelovanju s Štajerskim Bridge klubom se je pri nas odvijala PREDSTAVITEV IGRE BRIDGE, ki je najbolj priljubljena igra s kartami na svetu.

 

 

Polja označena z* so obvezna.