Valentinovo….pffff. To je samo dan ljubezni. Za maj pa pravijo, da je kar mesec ljubezni. In ko sem začela tako pisati, sem ugotovila, da sploh ne vem zakaj mu tako pravijo. In se lotim mini raziskave. Edina, vsaj približna, razlaga je astrološka. Večina maja je v znamenju bika, čigar planet je Venera, boginja ljubezni velikih Rimljanov. Če že nič druga, dnevi se daljšajo, zunaj je topleje. Vse raste, brsti in cveti. In na delu so tudi hormoni (je za to kriva Venera?). Poznate kakšno boljšo razlago? Sporočite nam jo na info@hotel-bau.si .

Z ljubeznijo ali brez, majsko dogajanje se je začelo z velikim zagonom. Praznik dela, postavitve mlajev, kresovanja, prvomajski pohodi. Če je najmanjši razlog in seveda možnost, da se imamo luštno, ga bomo Štajerci takoj izkoristili. In ne bojte se, teh stvari ne držimo zase. Pri nas ste vsi dobrodošli!

Če ste to letos zamudili, bi pa vseeno radi preverili, kaj se je dogajalo (seveda zato, da boste lahko drugo leto pravočasno planirali!) kliknite tukaj.

1Osebni arhiv

 

Za Slovence lahko rečemo, da smo športni narod. Samo primerjajte kako malo nas je in naše dosežke pri različnih športih. To lahko opazimo tudi pri udeležbi različnih športnih prireditev.

Šestega maja je potekal svetovni tek za tiste, ki sami ne morejo teči. Neprofitna fundacija Wings for Life Spinal Cord Research Foundation vsako leto organizira dobrodelni tek Wings for Life, izkupiček katerega gre v celoti za raziskovanje zdravljenja poškodb hrbtenjače. Letos je bilo v Sloveniji mogoče teči samo s pomočjo aplikacije. Traso ste lahko izbrali sami ali pa se ga udeležili ob naši na videz mirni a kljub temu temperamentni dami – reki Dravi.

Če se želite dobrodelnega teka udeležiti drugo leto (v nedeljo, 05.05.2019), si ne pozabite pravočasno rezervirati sobe v hotelu Bau Maribor, kjer si boste lahko v prijetnem in sproščenem okolju nabirali novih moči.

wings for life

Za nami je še ena, uspešno speljana in že štirinajsta po vrsti – Športna pomlad. Dogodkov toliko, da jih komaj zmoremo prešteti ali pa se jih udeležiti. Malo smo se lahko razgibali z jogo, bolj poskočni plesali, plezali, otroci lovili Neulovljivega škrata. In seveda še mnogo, mnogo več.

Vas ni bilo zraven in bi morda migali z nami drugo leto? Spremljajte nas na naši spletni strani, kjer za vas pripravljamo blog Dogodki ali Facebook strani, kjer naša Eva skrbi za to, da smo in ste na tekočem. In ne pozabite se prijaviti na naše novičke (okence za prijavo najdete zraven našega bloga o starodobnikih ;) )

Vsi vemo, kje je spomladi prava ‘čaga’. Seveda, da na Lampiončkih, ki so letos doživeli svojo že 38 realizacijo. Čeprav je bilo malce mokro in blatno, je zadeva uspela! Mi2 smo slišali celo do našega hotela!

2

En majhen namig: ne pozabite na 39. Lampiončke! Po zabavi si lahko odpočijete pri nas – v hotelu Bau Maribor!

3

In smo spet športni…S spodnjim plakatom so nas organizatorji vabili, naj se jim pridružimo po čudovitih hribčkih in dolinah, ki nam jih ponuja Štajerska. Vsekakor ga bodo drugo leto ponovili. In takrat prespite pri nas. Na tem maratonu boste videli eno dobro turo. Pri nas lahko izveste še za kup drugih! Letak_Vinske_2018

MARATON PO SADNO-VINSKIH CESTAH – http://www.kd-branik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=72

4

Zadnji vikend v maju pa se je preprosto dogajalo preveč. Če dodam še tisto dogajanje, bo blog majskih utrinkov dolg kot Gospodar prstanov!

Vas zanima kako je bilo na Mestnem pikniku, Operni noči v parku in za čigave korakce so letos korakali Koraki. Kaj se je počelo na Mariborskem swing festivalu 2018? Ja swingalo, kaj ste pa mislili? Kako? Tako.

 

 

 

Vse našteto najdete v blogu, ki smo ga namenili dogajanju na prav ta vikend! Pa še naj kdo reče, da se v Mariboru nič ne dogaja!

Spremljajte našo spletno in Facebook stran, povšečkajte nas, da boste zmeraj na tekočem. Pišite nam ali pa nas obiščite in popijte kavico na naši terasi. Odpočijte si pri nas od dolge poti.

Vam je bilo pri nas všeč? Spomnite se na nas naslednjič, ko boste obiskali Tripadvisor.

In predvsem – imejte se radi!