Juuuuuniiiiij!!!! Poooočiiiitniiiice!!!! Dopusti!!!! Poletje! Morjeee! LENT!!!!   Kaj je sploh lahko še boljše? Vse kar je zabavno, brezskrbno in preprosto – poletno!

Morda vas čaka kratka poletna romanca. Morda bo vaš otrok prvič plaval sam, brez rokavčkov. Morda boste odkrili svojo novo strast do plesa, na Festivalu Lent. Ali pa presenetili sami sebe s tem, kako dobro znate supati ali wejkati.

Poletje je tu, možnosti so neskončne! Izkoristite jih!

Čolnarna Ruše in Športni park Ruše sta se odločila ljudem približati Dravo in aktivnosti, ki so mogoče na njej. Natančneje govorim o veslanju (kajak in kanu) – tako za otroke kot odrasle. Tečaji v okviru Športnega poletja na Dravi potekajo vse poletje. Udeležite se ga in si oglejte Maribor in njegovo okolico iz povsem drugega zornega kota. Spremljate jih lahko tudi na njihovi facebook strani – da boste zmeraj na tekočem, kdaj na tečaj!

1.VESLANJE-PREDSTAVITVE-PLAKAT-poletje-610x431vir

Ni pomembno ali gre za domačine, ki bi radi mesto podrobneje spoznali ali za tujce, ki ga šele površinsko spoznavajo. Prav vsi smo lepo vabljeni na voden ogled Maribora. Od junija do oktobra lahko v spremstvu turističnega vodiča odkrivate znamenitosti in skrivne kotičke našega lepega mesta.

2.tic voden ogled vir

 

Vsak petek in soboto od aprila do oktobra bodo stanovalci Poštne ulice (in najbrž še sosednjih) slabo spali. V omenjenem terminu se bo namreč odvijalo Poletje na Poštni. Odlični koncerti, DJ-i, pa seveda tudi kaj dobrega za pojesti in popiti. Prava poletna večerna sprostitev in uživanje…

Kaj se dogaja ali se bo dogajalo, lahko sproti spremljate na spletni strani Maribor Pohorje.

3.postnavir

Da ne boste mislili, da je Maribor zaspan in da se dogaja samo na Poštni. Potekal je namreč tretji festival posvečen naši, na videz sicer mirni, a vseeno živahni, reki Dravi – Drava festival. Od sredine maja in sredine junija se je zvrstilo toliko dogodkov, da resnično nihče ni mogel imeti izgovora, da ni imel časa, da bi se ga udeležil. Vsi, ki ste se ga letos udeležili in vam je bilo všeč in tisti, ki se ga niste in vam je žal – spremljajte na naši spletni in Facebook strani dogodke, da boste pravočasno izvedeli, kdaj bo potekal drugo leto. In seveda rezervirali pri nas prenočišče – na tak festival se vendar ne gre samo za en dan!

4.31530977_1788275544632780_481381059817111552_o[1]vir

Vsi tekači, ki so se želeli udeležiti malce drugačnega teka, so na polovici junija tekli ponoči.

Maribor sportfest se je potrudil namreč z drugo organizacijo Nočnega teka. Kje? V Mariboru seveda.

Pa da se vam po teku ne bo treba voziti predaleč, pridite v hotel Bau Maribor in si pri nas odpočijte.

5.Nt_Maribor_800[1] vir

Da se je poletje res začelo vemo, ko slišimo glasbo z obrežja reke Drave. Če poznate Maribor vsaj malo, veste, da to pomeni festival Lent. Eden največjih mednarodnih festivalov v tem delu Evrope.

festival-lent2Vir

Istočasno kot so eni brezskrbno lentali, so drugi grizli nohte in navijali za svojo ekipo na Maxibasket turnirju, ki je trajal od 22/06 do 01/07 2018. Odvijal se je na več prizoriščih po Mariboru. V hotelu Bau smo imeli čast gostiti nekatere ekipe iz Nemčije.ena izmed njih je tudi na sliki spodaj!

6. 36517420_2060806537326586_1956139388924592128_n[1]

Če bi radi doživeli čarobna polja v vetru valujoče sivke, katere vonj polni zrak daleč naokoli, vam ni treba v Provanso. Čisto blizu nas (natančneje v Zgornji Selnici) je konec junija potekal Festival sivke.

7. sivkavir

Obiskovalci so si, razen idiličnih fotografij, domov zagotovo nesli tudi kak dehteči spominček.

Pozor! Naslednji dogodek ni primeren za tiste, ki se bojijo umazati! Mirne duše ga lahko preskočite… J

V drugi polovici junija se je organizator Nočnega teka odločil popeljati najpogumnejše po Mariboru kot ga večina še ni videla. Urbani gladiatorji so se podali po treh različno dolgih progah, polnih ovir, ki so med drugim potekale tudi čez center mesta, po Lentu – mimo Stare trte, do Mariborskega otoka (mislite, da je tam kdo srečal kačjo kraljico?), DravaCentra in Kalvarije. Super ideja za teambuilding! Če potrebujete še kakšno, poglejte na našo spletno stran, kjer lahko najdete široko izbiro teambuilding izvajalcev iz Maribora in okolice. Smo na koga pozabili? Opomnite nas (pišite nam na info@hotel-bau.si) in z veseljem ga bomo dodali!

8. gladiatorvir

Ko nekdo omeni plažo, vsakdo pomisli na morje. Da pa je lahko Mariborčanom prva asociacija na to Drava, se lahko zahvalimo City Beach na terasi ob Mariboxu. Tukaj se je lahko sončilo, kaj dobrega pojedlo, popilo kak koktejl, najpogumnejši pa so se lahko celo okopali v bazenu.

9. city beachvir

Pivarno že vsi poznamo. Tisti, ki je še ne (še posebej ljubitelji piva!) jo pa morate nujno spoznati. Tukaj se je namreč vsak petek v juniju dogajalo! Pripravljali so različne ponudbe mikropivovarn, kaj dobrega spekli in se imeli luštno. Ste jih zamudili? Na kakšno dobro pivo lahko še zmeraj greste, 5ke na pločniku ste pa za letos žal zamudili. Ne pozabite spremljati dogajanja za drugo leto!

Uradno smo zakorakali v poletje. Bili so vroči in hladni dnevi, sončni in deževni. Včasih nam je bilo dolgčas – sicer zelo redko (Pa saj nam skoraj ni moglo biti, pri vsem tem dogajanju!), včasih smo bili povsod.

Poletje je pač tako – kot življenje ga moramo zajeti s polno žlico. Ker oboje prehitro mine. Če ga želite drugo leto izkoristiti v Mariboru, pa se ne pozabite ustaviti tudi pri nas. V hotelu Bau Maribor si boste lahko odpočili od športnih in koncertnih podvigov ali pa od dolge poti.