V tem blogu sem strnila dogajanje najbolj cesarskih mesecev v letu.

Julij je bil prav umirjeno dopustniški. Kot da mesto potrebuje malo miru, da si opomore od vsega dogajanja v juniju. Da zajame sapo, se pripravi in skoči – v divji avgust!

Še zmeraj je trajal Drava Festival, kaj se je dogajalo (in kaj se še bo) na Poštni, pa si oglejte na njihovem Facebook profilu – Poštna .

poštnavir

 

Oboževalci majhnih okroglih vijoličnih sadežev (v kakršnikoli obliki) so lahko prišli na svoj račun na prvem Festivalu borovnic , ki je potekal pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače.

Tako kot so 8. julija nekateri zapuščali Stari most, ga redko in malokdo. Ne bom rekla najpogumnejši, ker sem prepričana, da bi se našel še kdo, ki bi šel zaradi stave ali pa RES dobre fotografije za Instagram ali Facebook. Organizatorji so skok s Starega mostu dovolili le profesionalcem. Da, prav ste prebrali. Skakalo se je v Dravo. Vas zanima več? Tukaj si lahko preberete in ogledate posnetek.

Poletni vikendi so v okviru Art kampa (2.6-2.9 2018) posvečeni najmlajšim in mladim po srcu. Izposodili smo si lahko rekvizite za razne športne igre, si ogledali kakšno predstavo, kupili kak unikat ali knjigo ali se udeležili ene izmed številnih delavnic.

poletni-artkamp[1]vir

V začetku avgusta je bilo v Gaju še posebej glasno, saj so imeli na strelišču FITASC Grand Prix of Slovenia (neke vrste tekmovanje v streljanju glinastih golobov). Več o strelišču si lahko preberete tukaj.

compak_svir

Že dan za tem pa so se nekateri bosi sprehajali. Organiziran je bil pohod na Ribniško jezero. In verjamem, da je to za nekoga, ki je navajen samo čevljev in betona posebno doživetje. Spet smo lahko bili kot otroci, ki jim je vseeno ali so čevlji na nogah (pravzaprav je še boljše če jih ni), samo da je luštno! Če želite bosih nog na Ribniško jezero drugo leto tudi vi, se lahko ob povratku spočijete v hotelu Bau Maribor.

360px-Ribnisko_jezero[1]vir

Z vsakimi Utrinki, ki jih zbiram za vas, ugotavljam, kako bogat izbor športnih prireditev imamo na voljo. Pa upoštevajte, da gre pri tem samo za Maribor in okolico. Tudi letošnje poletje ni izjema, saj jih je bilo toliko, da jih komaj preštejemo.

Za kolesarje je bilo organiziranih več različnih dogodkov, ki so bili različnih težavnostnih stopenj:

kolesarjenje_na_pohorju_biking_on_pohorje_slovenia_slovenija_maribor_pohorje_arhiv_sportni_center_pohorje_dejan_dolsak[1]vir

 

Ta mesec pa ni bil pester samo za kolesarje, ampak tudi za pohodnike in tekače. Različno kondicijsko pripravljeni so si lahko izbrali traso po svoji meri na Trial Maratonu Pohorje. Kot je že omenjeno pri kolesarjih, je bil organiziran tudi pohod na Tri kralje, kjer pozimi srečujemo smučarje. Na koncu obeh pohodov, je pa na udeležence čakal prečudovit razgled.

Morda niste preveč športni tip, pač pa imate raje glasbo in kakšno predstavo. Tudi za vas hitro kaj najdemo…

Za deco je bilo lepo poskrbljeno na že omenjenem Art kampu in pa na tradicionalnem Poletnem lutkovnem pristanu, ki ga LGM prireja že od leta 1990. Vsi, ki bi ga želeli obiskati drugo leto, ko bo praznoval svojo okroglo 30. obletnico, pa ne pozabite pravočasno rezervirati sobe pri nas, v hotelu Bau Maribor.

poletni lutkovni pristan

vir

AVGUST – VELIKI SRPAN

Avgusta so bili petki in sobote glasbeni tudi na najbolj grajskem trgu izmed vseh v mestu. Vsakič ste lahko prisluhnili novi zasedbi, novim stilom in odpevom.

muzika na grajskemvir

Pa da boste vedeli: dogajalo se bo tudi septembra. Vas zanima kaj? Najprej preverite tukaj, nato pa še v živo. Če se bo vse skupaj zavleklo predolgo v noč, do doma pa je predaleč, se pridite odpočiti k nam – v hotel Bau Maribor.

Vam je všeč etno glasba? Potem bi uživali v koncertu Damir Mazrek tria Gypsy Blues.

V edinstvenem kamnitem amfiteatru v objemu mogočnih smrek na vznožju Pohorja se je ponovno dogajalo. Na prečudoviti lokaciji v Rušah smo se lahko že devetnajstič udeležili koncertov, predstav in delavnic. Lepo vabljeni na Letni oder Ruše tudi drugo leto! Ne pozabite pri nas rezervirati prenočišča!

LetniOder2018_splosna_1920x1080px[1]vir

 

Zadnji vikend v avgustu se je v atriju Žičkega dvora odvijal mednarodni DJ vikend, ki so se ga lahko udeležili ljubitelji elektronske glasbe. Upali bi trditi, da je bilo, že zaradi lokacije same, doživetje nepozabno.

37421762_631275287248542_133254216511651840_o[1]vir

Tako kot je tradicija po naših vinorodnih deželah, je tudi naša Stara trta dobila svoj klopotec, ki ji bo delal družbo do Martinovanja. Postavljali so ga v spremstvu župana, mestnega viničarja, ki je tudi skrbnik Stare Trte, Staneta Kocutarja, vinskih kraljic in Malečniških bračev. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Neuvirtovi Štajerci in Il divji. Prav postavitev klopotca pa nas opominja na to, da se bliža 18. Festivala Stare trte, vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki bo letos potekal med 28. septembrom in 12. novembrom 2018. Želite še en namig? Pri nas lahko ostanete s paketom Festival Stare trte, ki vam prinaša še številne ugodnosti.

klopotecvir

In če smo že pri paketih, letos ste zamudili čudovit paket Festival Maribor (ne pozabite nanj drugo leto!), še zmeraj pa lahko izkoristite Paket Borštnikovo srečanje in se udeležite prireditev v Slovenskem Narodnem Gledališču (SNG) Maribor v okviru Borštnikovega srečanja.

borstnikovo-srecanje

 

Tudi letos nas je Veteran klub Maribor vabil na resnično tradicionalno, že 30. zapovrstjo, mednarodno srečanje starodobnih vozil Štajerska 2018. 25.avgusta so se na Trgu svobode zbrali lastniki in ljubitelji starodobnih vozil. Rally je potekal po Mariboru in njegovi okolici, kjer so si udeleženci ogledali in okusili marsikaj.

Vsekakor upamo, da si bomo lepotce lahko ogledali tudi drugo leto. Kdaj bo rally? Spremljajte dogodke na naši spletni strani in našo Facebook stran. Mi vas bomo spomnili nanj, vi pa rezervirajte pri nas prenočišče. Prepričani smo, da se bo vaš jekleni konjiček na našem parkirišču več kot odlično počutil.

rally-stajerska2vir

Hrana je vsekakor pomembna, saj brez nje ne bi mogli preživeti. Se pa ljudje ločimo na tiste,ki jedo, ker pač morajo. Ne komplicirajo. Samo toliko da nekaj je. In na tiste, ki se jim oči kar zasvetijo, ko pogovor nanese na hrano. Če pa je zraven takšnega pogovora kaj dobrega za pojesti – še toliko boljše. Vse bi poizkusili, jedo z ljubeznijo.

Na Street food marketu Maribor sta bili sicer dobrodošli obe vrsti jedcev, kdo pa je v njem bolj užival, pa presodite sami!

26219721_2094808484089055_3050845775146331417_n[1]vir

 

Meteorološko poletje se je izteklo. Čaka nas september, ki nam to občasno tudi razločno pokaže. Nekateri še lovijo vsaj koledarsko in uživajo v poslednjih sončnih žarkih kje na morju. Spet drugi (vinogradniki, sadjarji…) pričakujejo jesen odprtih rok, saj bodo z njenim prihodom lahko videli kakšne sadove je obrodil njihov trud.

Dragi gostje, tudi mi, v hotelu Bau Maribor, se trudimo, da vam je pri nas lepo in da ste zadovoljni. Morda na kratko – da se počutite kot doma.

Zmeraj pa smo veseli tudi, ko se na nas spomnite s tem, da ocenite našo storitev. Pa naj bo to Tripadvisor, Booking, Google, Facebook, Expedia ali kateri drug. Za vsak komentar posebej se vam iz srca zahvaljujemo, saj nam nekateri potrjujejo, da smo v pravi smeri, drugi pa nam pomagajo, da smo zmeraj boljši!