UTRINKI JESEN 2019

Hvaležni smo lahko, da nam je bilo to jesen vreme tako naklonjeno. Bilo je več kot čudovito.

Poletne temperature so se krepko podaljšale v drugo polovico jeseni.

Lahko smo kolesarili po Dravski kolesarski poti, se sprehajali po Pohorju in se ob odlični kavici ali kozarcu vina z razgledom na Pohorje, martinčkali na terasi Hotela Bau Maribor.

Jesen je za Mariborčane prav poseben čas, saj se, prav nič nesrečnega petka, 13.09. 2019 prične Festival Stare trte. Obilo dogodkov, katerih rdeča nit je bil izdelek, ki ga znamo na Štajerskem resnično dobro narediti – vino.

Vrhunca festivala sta bila zagotovo, letos rekordna, trgatev naše Guinessove rekorderke in Martinovanje na trgu Leona Štuklja.

trta
koncert

Če ste letos dogajanje zamudili, ste lahko prepričani, da vam bo ekipa hotela Bau Maribor z veseljem tudi drugo leto ponudila ugodno namestitev v naših prostornih in udobnih sobah in brezskrbno parkiranje na našem brezplačnem parkirišču.

Med obema zgoraj omenjenima dogodkoma, se je v Mariboru odvijal še en festival, ki ga še posebej poznajo in cenijo ljubitelji klasične glasbe: Festival Maribor.  Za njim je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Uredniki uglednega spletnega portala Culture Trip so leta 2014 festival uvrstili celo med deset najboljših evropskih festivalov.

koncert2

Vsekakor je hvale vredno, kako dobro so pri nas obiskane športne prireditve. Tako je bilo tudi na 4. mestnem teku, ki ponudi tekačem 5 in 10 km progo s pogledom na najlepše mariborske vedute.

Za naslednjo (oktobrsko) tekaško prireditev bi pa že lahko rekli, da je tradicionalna. Prireditev,na kateri se lahko brezplačno zabava vsa družina in na kateri lahko vsak posameznik preizkusi ali zmore premagati 454 stopnic in 80 m  višinske razlike. Tudi drugo leto lepo vabljeni na že enajsti Nočni tek na Kalvarijo.

Če se ga odločite udeležiti z družino, lepo vabljeni v hotel Bau Maribor, kjer vam bomo z veseljem ponudili eno izmed naših prostornih družinskih sob.

DSC_8457

Maribor obkrožajo trije griči iz katerih se razprostira čudovit razgled na mesto, njegovo okolico, lenobno Dravo ter prostrano Pohorje. 10 kilometrov prijetne poti, čez Piramido, Mestni vrh in Kalvarijo je odličen način, kako preživeti dan. Vabljeni na pohod po treh gričih. Če pa vam povemo, da se da po poti tudi marsikaj dobrega popiti in pojesti, vam bo pa zagotovo še bolj zanimivo.

Septembra smo se Mariborčani lahko udeležili tudi festivala mladinskih organizacij Mladi Maribor.

Mladim je festival ponudil več kot 20 dogodkov, tečajev in izobraževanj iz različnih področij (umetnosti, glasbe, športa, gledališča…).

Ste ljubitelji piva? Cenite kreativnost in trud, ki ga v svoje delo vlagajo kraft pivovarji? Radi poskusite kaj novega? Če ste na vsaj eno izmed teh treh vprašanj odgovorili pritrdilno, je Beer Fest Maribor dogodek, ki ga ne smete zamuditi.

Na zgornji povezavi je njihov lanski dogodek, kjer si lahko pogledate bogato izbiro (večinoma) domačih in tujih mikro-pivovarn.

V kolikor bi radi obiskali mesto ob Dravi prav v času tega dogodka, nam pišite na info@hotel-bau.si. Prijazna ekipa hotela med Dravo in Pohorjem bo poskrbela, da vas o dogodku pravočasno obvesti, vam rezervira ugodno namestitev v našem hotelu in naroči taksi do kraja dogodka.

Ste k nam prišli z avtomobilom? Brez skrbi, na našem prostornem, ograjenem in brezplačnem parkirišču bo na varnem.

Poskrbeli bomo tudi za krepčilen zajtrk naslednje jutro in vam rezervirali zasebni termin v našem wellness centru, kjer bodo samo vam na voljo infrardeča, finska in turška savna, kneippove kadi, tepidarij in masažni bazen.

pivo

Oktober je bil v Mariboru živahen: poln prireditev v okviru Tedna otroka, gostil je mednarodni festival računalniške umetnosti MFRU in že 9. Mednarodni filmski festival Stoptrik.

Tudi 52. Šalamunov memorial je bil odlično obiskan. Tudi mi, v hotelu Bau Maribor se lahko pohvalimo, da smo ponovno poskrbeli za namestitev in gostoljubje veliko odličnih udeležencev tega gimnastičnega tekmovanja. Vsekakor se ga veselimo tudi prihodnje leto!

Še dve leti starejši je pa osrednji slovenski gledališki festival Borštnikovo srečanje. Letos je že 54. zapovrstjo polnil dvorane SNG Maribor in bližnjih prireditvenih prostorov.

Vsi, ki uživate v gledališki umetnosti in bi si želeli katero izmed odličnih predstav ogledati drugo leto, nam lahko pišete na info@hotel-bau.si in z veseljem bomo poskrbeli, da boste v času festivala imeli namestitev in bili pravočasno  obveščeni o sporedu. V kolikor pa želite, vam lahko pomagamo tudi pri rezervaciji in nakupu vstopnic. Saj veste, naši dragi gostje so za nas na prvem mestu.

borštnikovov

V Sloveniji pridejo dvakrat na leto, na prav poseben način, na svoj račun ljubitelji kulinarike.

Najboljše restavracije v okviru Tedna restavracij pripravijo prav posebne menije po ugodni in enotni ceni 19,00€.

Jesenskega ste tokrat zamudili. Imate pa več kot dovolj časa, da obiščete Maribor spomladi.

Prepričani smo, da se bodo ustvarjalni chefi tudi s spomladanskimi meniji potrudili in vas razvajali.

Po okusnem obroku se lahko razvajate tudi v našem wellness centru, kjer vam postrežemo steklenico penine in poskrbimo za popoln in sproščen zaključek dneva.

Za jesenske utrinke nam je ostal še samo november. V prvi polovici smo Štajerci navdušeno sprejeli mlado vino na že zgoraj omenjenem Martinovanju.

Lahko bi ga opisovali, ampak naše Martinovanje je dogodek, ki ga je treba doživeti.

Lepo vabljeni, da nas obiščete naslednje leto. Obljubimo vam, da si boste štajersko gostoljubnost zapomnili in se radi vračali k nam.

Tako kot se k nam vsako leto znova zadovoljni vračajo udeleženci tekmovalnega plesnega dogodka v izvedbi plesne šole SalseroMaribor Open.

Ponosni smo, da so nam tudi letos zaupali in da smo v hotelu Bau Maribor smeli poskrbeti za njihovo zadovoljstvo in dobro počutje.

ples

Sicer koledarsko gledano spada k jesenskim utrinkom tudi prižig lučk, ampak glede na to, da po tematiki vsekakor spada k zimskim, boste lahko kaj o tem prebrali v zimskih utrinkih.

Želimo vam prijetno in ravno prav belo zimo ter mirne praznike.