Utrinki JESEN 2017

Jesen je v Mariboru čas obarvan v barve vina in kulturnih ter športnih dogodkov. Kot se za mesto najstarejše trte na svetu spodobi, se ji v jesenskem času Maribor pokloni s Festivalom Stare trte, ki z seboj prinaša obilo tradicionalnih dogodkov, odličnih vin in kulinaričnih dobrot.

beer festFoto

Udeležite se NASLEDNJEGA dogodka organizatorja makro beer festivala, ki bo predvidoma zadnji vikend v septembru 2018.

 

Kot smo že v uvodu omenili je najbolj prepoznavna znamenitost Maribora je prav zagotovo najstarejša trta na svetu in tudi letos se je v njeno čast odvijal Festival Stare trte, ki se je tradicionalno pričel prvo soboto v oktobru s Svečano trgatvijo starke pred Hišo Stare trte na Lentu.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

ciril-ambroz---trgatev-stare-trteFoto

Udeležite se Svečane trgatve stare trte tudi v prihodnjem letu 30. 09. 2018

https://maribor-pohorje.si/svecana-trgatev-stare-trte-30-9-2018.aspx

Maribor je nekoč bilo eno pomembnejših splavarskih mest ob reki Dravi, na leto je tako v Mariboru pristalo tudi do 2000 splavov, ki so letno pretovorili več kot 200.000 kubičnih metrov lesa. Vsako leto se tako ob trgatvi Stare trte v mestu dogodi tudi Splavarski krst, kjer krstijo mladega splavarja. Od hiše Stare trte in do Mariborskega otoka pa vas bo popeljala tudi Splavarska učna pot, ki vas bo ponesla v čas šajk in splavov.

Maribor pa je leta 2012 prejel tudi častni naziv »Maribor – splavarsko mesto«.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

Več o splavarjenju in tradiciji splavarjev ter dogodkih povezanih z splavarjenjem pa si lahko preberete na naslednji povezavi.

splavarski krstFoto

Udeležite se 34. splavarskega krsta v letu 2018 in spoznajte izjemno etnološko dediščino in tradicijo mesta maribor ter celotne dravske doline.

Jesen je v Mariboru vsekakor v znamenju vina in tej tradiciji je tudi letos sledil že 5. Špricer fest, ki je ponudil z bogato vinsko in kulinarično ponudbo.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

bannerfbdssfest2017noadFoto

Letošnja jesen pa v mesto ni prinesla samo vina in vinskih dogodkov, temveč tudi športni duh. Maribor je bil tokrat obarvan v vijolično barvo nogometa.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

Maribor_Spartak Sevilla_Maribor Maribor_Liverpool Liverpool_Maribor Spartak_Maribor Maribor_Sevilla

Maribor pa ni bil samo obarvan v barve nogometa, temveč je gostil tudi svetovno prvenstvo v sabljanju za veterane. Dogodka se je udeležilo več kot 800 tekmovalcev iz 50 držav.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

 

indexFoto

Že tradicionalno pa Maribor vsako leto gosti Šalamunov memorial, kjer tekmovalci pokažejo svoje vrhunsko znanje v gimnastiki, tokrat smo bili priča jubilejnemu 50. Memorialu.

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

salamunov-memorial-maribor_bradlja_m-1024x768Foto

Danes smo se odločili, da bomo razvajali brbončice s prav prefinjenimi okusi… Obiskali smo že 10. Salon vin & delikates, Vindel 2017. Tukaj res ne manjka dobre vinske kapljice, pa tudi veliko drugih dobrot se najde: pršut, suhomesnati izdelki, domače dobrote, paštete, namazi, gobe, tartufi, oljke, marmelade, čokolada, prekajene in sušene ribe, kaviar, sveži in zorjeni siri, testenine, bučno in oljčno olje … Pravi raj za foodij!

Več o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

vindelleadingphotokozareclogosiFoto

Letos je v Mariboru potekali že 52. Borštnikov srečanje, ki je najpomembnejši festival poklicnih gledališč v Sloveniji. Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana pa je Saša Pavček.

plakat-2017Foto

Bodite del živahnega gledališkega dogajanja tudi vi.

https://maribor-pohorje.si/53-festival-borstnikovo-srecanje-19-10-28-10-2018.aspx

Zelo dejavni pa smo bili to jesen tudi mi, kolektiv Hotela Bau. V sklopu Kooperative hotelirjev z.o.o. , katere član je tudi Hotel Bau smo se udeležili turističnih predstavitev produktov destinacije Maribor – Pohorje na Workshopih v Budimpešti, Varšavi in nazadnje še v Portorožu. Prvi je bil namenjen predstavitvi madžarskim partnerjem, naslednji poljskim partnerjem, v Portorož pa so bili povabljeni češki partnerji, ki so si našo deželico lahko tako tudi ogledali in okusili. Organizator vseh dogodkov je bila Slovenska turistična organizacija, mi pa smo se potrudili, da smo z združenimi močmi predstavljali slovenijo in Maribor.

4 5 3 2

 

Jesen sodelovasci hotela Bau navadno izkoristimo tudi za kakšno druženje in raziskovanje mesta.

Prvi četrtek v novembru smo bili ponovno  turisti v domačem mestu. Preverjali smo ponudbo, ki jo lahko priporočamo našim gostom in lokacije kam gosta usmeriti.

Naš dom – Maribor je mirno, čisto, prijazno , zeleno mesto. Radi ga imamo, poznamo ga, vendar samo ob takšnih raziskovanjih vedno znova navdušeni in presenečeni kakšne ”zaklade” skriva. Sodelavci v hotelu Bau smo bili prvi četrtek v novembru ponovno  turisti v domačem mestu. Preverjali smo ponudbo, ki jo lahko priporočamo našim gostom in lokacije kam gosta usmeriti.

Več o našem potepanju si lahko preberete na: https://www.hotel-bau.si/team-hotela-bau-raziskuje/

23223345_10212780394078617_1738194159_o

Maribor vsako leto gosti največje Martinovanje na prostem v Sloveniji. Na Trgu Leona Štuklja se tako vsako zbere tudi do 20.000 obiskovalcev, ki nazdravljajo sv. Martinu. Za glasbeno popestritev so letos poskrbeli Skupina Gadi, Čuki, AFS Študent in Mala pihalna godba Neuvirovi Štajerci.

32.-martinovanje-v-mariboru_1_mp-produkcija-1000x500Foto

Več o Martinovem si lahko preberete v našem blogu.

Bodite del največje Martinovanje na prostem v Sloveniji v letu 2018 tudi vi. Obiščite Maribor 12.11.2018

Več o Martinovanju 2018 si lahko preberete na naslednji povezavi.

Maribor je letos prvi v Sloveniji prižgal praznično razsvetljavo in s tem otvoril sezono Čarobnega Decembra, polnega prazničnega vzdušja, veselih dogodkov ter božičnega sejma.

Več o dogodkih, ki se bodo zvrstili v decembru pa lahko najdete na naslednji povezavi.

praznicni_december_2013_maribor_slovenia_slovenija_maribor_pohorje_mp_produkcija_19Foto

Prvi vikend v decembru pa je bil posvečen plesu. Odvijal se je namreč 19. Mednarodni plesni turnir Maribor Open 2017.

Več o dogajanju na plesu pa najdete na naslednji povezavi.

mariboropenfotoslavkorajhFoto