Da se je zima bližala h koncu takoj opazimo, če smo se ozrli po prečudovitih vinogradih, ki obkrožajo Maribor. Trta je obrezana in že čaka, da jo pobožajo topli sončni žarki in ji pomagajo pognati prve poganjke. Tudi našo znamenito najstarejšo trto na svetu, na Lentu, je skrbno obrezal njen skrbnik, mestni viničar Stane Kocutar.

Nekaj cepičev Stare trte je bilo namenjenih kot protokolarna darila (poglejte nižje na našem blogu – tudi mi jo imamo!), obiskovalci pa so jih lahko tudi kupili.

1vir

Če želite imeti tudi vi svoj cepič najstarejše trte na svetu, morate Maribor obiskati ob naslednjem rezu! Če se boste odločili za prijetno in sproščeno bivanje v hotelu Bau Maribor, pa ne boste zgrešili!

Konec marca smo prišli na svoj račun vsi ljubitelji ‘hrane bogov’. 23. in 24. marca se je na Trgu Leona Štuklja odvijal Mednarodni festival Čili & Čokolada. Udeležilo se ga je več kot 35 različnih ustvarjalcev iz Slovenije in tujine.

Tisti, ki so se ga udeležili, so povedali, da je bilo slastno (in si na hitro brisali čokoladne brke).

2Foto

 

Vam je žal, da ste letošnji festival zamudili? Spremljajte dogodke na spletni ali Facebook strani hotela Bau Maribor. Prepričana sem, da vas bomo naslednje leto pravočasno opomnili.

Predzadnji vikend v marcu je bil v hotelu Bau Maribor športno obarvan! Gostili smo nekaj madžarskih in slovenskih tekmovalcev. Domač in tuj hokejski naraščaj se je namreč pomeril v Ledni dvorani Maribor. Bilo je zanimivo, za mlade tekmovalce še ena izkušnja več. In po končanem turnirju, so zmago ponosno osvojili naši gostje iz Budimpešte… Ne verjamete? Poglejte si tukaj.

Če bi se radi udeležili turnirja drugo leto, ne pozabite rezervirati sobe pri nas!

3vir

Kmalu za njimi pa je bilo še bolj napeto, saj so se na ledu spoprijela dekleta iz vsega sveta. Maribor je gostil svetovno prvenstvo v hokeju II. Divizije, skupine A .

4vir

Pri nas, v hotelu Bau Maribor smo bili veseli, da sta pri nas bivali celo dve ekipi (Avstralska in Nizozemska). In seveda smo navijali za naše punce. Kako so se izkazale? Tako! Svetovne prvakinje Nizozemke so nam v spomin celo pustile majico s podpisi! :)

5 5A 5B

Mislite, da po napetih hokejskih tekmah adrenalin v Mariboru sploh ne more bolj narasti? Motite se!

Za ohranjanje ali celo povišanje njegovega nivoja je poskrbela prva tekma iXS Downhill Cup – a, ki so jo organizirali na Pohorju. Med 13. in 15. aprilom je bilo na Pohorskih strminah ponovno hitro in tokrat ne zaradi smučarjev, ampak kolesarjev.

6vir

Tekmovalci ali ljubiteljski kolesarji, ni pomembno. Maribor z okolico je kot nalašč za vas. Tukaj najdete vse težavnostne stopnje kolesarjenja. In najbrž niste vedeli, da imajo mariborski avtobusi nosilce za vaša kolesa, če bi jih slučajno potrebovali… Najbrž tudi ne, da jih lahko odpeljete z gondolo na vrh Pohorja. Kaj pa to, da smo v hotelu Bau Maribor kolesarjem prijazni? Še več! Posebej za vas smo pripravili edinstven paket za aktivne, ki je kot nalašč za vas! Z veseljem vam bomo dali kak namig za izlet in zemljevid. Če boste pa prespali pri nas, bodo medtem vaša kolesa na varnem v naši garaži.

In aprila je bilo še več akcije. Maribor je gostil mladinsko evropsko prvenstvo v taekwon-doju. Pri nas so si nabirale novih moči kar tri ekipe: Češka, Bolgarska in Romunska.

In moramo se pohvaliti, saj kot kaže prinašamo našim gostom srečo. Romunska ekipa je bila druga po pobranih odličjih. Vsekakor smo jim z veseljem čestitali, saj so si naziv zaslužili!

7

Seveda smo ponosni. Sprašujete zakaj? Ker jo sedaj imamo tudi mi! Staro trto v njeni mini izvedbi. Držimo pesti, da bo uspevala tako dobro kot njena prednica na Lentu! :)

Več o tem, kaj se je dogajalo na 11. obletnici Hiše stare trte si lahko pogledate tukaj.

In ne pozabite praznovanja obletnice obiskati drugo leto. Zagotovo bo zanimivo!

8

Predzadnji vikend v aprilu so v Mariboru kraljevali kosmatinci iz vse Evrope. Potekala sta namreč CACIB Maribor in CACIB Pohorje. Lastniki psov so pripeljali pred sodnike svoje zverinice in upali, da se domov vrnejo s kakšno plaketo.

In ne pozabite, da se bosta CACIB Maribor in Pohorje odvijala tudi drugo leto. V kužkom prijaznem hotelu Bau bomo veseli, če boste s svojimi štirinožnim prijateljem v času trajanja razstave gostovali pri nas. Sobo si lahko rezervirate tukaj.

9vir

Prav ta vikend je Maribor gostil tudi Ju-Jitsu turnir Robert Rajh 2018 in že 25. dvodnevno bienalno zborovsko tekmovanje Naša pesem.

10Vir

 

Italijanskima ekipama, ki sta bili nastanjeni v našem hotelu, je šlo na memorialu odlično. Komorni zbor Dekor, ki je v soboto in nedeljo zaposlenim v hotelu Bau lepšal dan s svojimi vajami, pa je z dirigentko Petro Grassi gladko pometel s konkurenco in iz tekmovanja odšel z zlato plaketo. Na njihovi Facebook strani in na Youtube jim lahko tudi prisluhnete.

(Smo vam že povedali, da prinašamo srečo! :) )

11vir

 

Živahen mesec je bil. Sploh ne vemo kdaj je minil. Zadnji dnevi pa prekrasni. Prijazen nasvet: pustite računalnik in telefon in pojdite ven. Na Lent. Piramido ali Kalvarijo – seveda čez mestni park. Na Pekrsko gorco – mogoče kot v filmu prižgati Mariji svečo v zahvalo (niste gledali filma Moj ata, socialistični kulak? Ne veste kaj zamujate!). Ali pa na Pohorje. Če vam je bližje kolo, pa po Dravski kolesarski poti.

In ne pozabite se ustaviti pri nas, v hotelu Bau Maribor, kjer vas bo ekipa zmeraj pričakala z nasmeškom in se potrudila za vaše prijetno in sproščeno bivanje. Dovolite nam, da smo vaš dom na poti!