POLETNI UTRINKI 2019

Le kdo se ne veseli dolgega in sončnega poletja.

Večerna posedanja s kozarcem odličnega vina ali lokalnega kraft piva ob Dravi, ki se lenobno vije mimo nekdanje čolnarne na Limbuškem nabrežju, Lenta in njegove promenade proti Krajinskem parku Drava, ki nam ob stari dravski strugi med Mariborom in Ptujem ponuja biotope bogate s številnimi živalskimi in rastlinskimi vrstami.

Dravska kolesarska pot - Hotel Bau

In prav skozi omenjen park poteka tudi etapa Dravske kolesarske poti. Etapa na katero se boste lahko odpravili vsi strastni kolesarji takoj po izvrstnem počitku v naši udobni in ugodni namestitvi in našem odličnem samopostrežnem zajtrku, ki še posebej tekne na naši terasi.

kolesarjem prijazni - hotel Bau

Ker pa so v hotelu Bau Maribor kolesarji še posebej dobrodošli, naša ekipa vsako poletje zbere seznam največjih kolesarskih prireditev, ki se jih imate možnost udeležiti:

  • V začetku junija vas vabi AJM Team Time Ride na prav posrečeno kolesarsko tekmo, kjer zmaga najbolj povprečna ekipa.  Našim gostom, ki so se letos udeležili tega posebnega teambuildinga, je ekipa hotela Bau Maribor z veseljem organizirala tudi izposojo, dostavo ter hrambo koles.
  • Tisti, ki ste v dobri kondiciji, ste se lahko pridružili dobrodelnemu kolesarjenju po diagonali čez Slovenijo. 335 kilometrov dolgo pot so prekolesarili v 24 urah in ob enem poskusili zbrati čim več sredstev za obetavne mlade športnike.
  • Še en čisto poseben dobrodelni dogodek za kolesarje in pohodnike je 24-urni vzpon na Martinico. Večkrat ko premagaš vzpon, več prispevaš v dobrodelni sklad. Idealen način, da združimo prijetno s koristnim, tako zase kot za druge.
  • Vsi poznamo Giro d’Italia in Tour de France. Pa veste, da imamo tudi Dirko po Sloveniji (19.-23. junij). Letos smo gostili že 26. po vrsti, dirko sta prenašali televizijski hiši TV Slovenija in Eurosport, naznanil pa jo je Marcos Tavares – kapetan ljubljenega nogometnega kluba Maribor.

Tour of Slovenia - Hotel Bau

Začetek druge etape pa je prav v našem čudovitem mestu ob Dravi, Mariboru.

Vsi kolesarji in navijači ste lepo vabljeni v hotel Bau Maribor. V našem hotelu, kjer smo ponosni na svojo specializacijo za kolesarje in pohodnike, bomo poskrbeli, da vam bo prijetno in udobno. Čez noč bomo vaše kolo shranili na varno v garažo. Po našem krepčilnem, samopostrežnem zajtrku boste imeli dovolj moči za vse podvige, ki jih boste načrtovali za dan, ki je pred vami.

Ali želite, da vas drugo leto spomnimo na katero izmed prireditev?

Pišite nam na info@hotel-bau.si in nam to sporočite. Z veseljem bomo poskrbeli, da vas pravočasno opomnimo na prijavo na dogodek in rezervacijo sobe v našem hotelu, kjer si boste lahko odpočili.

Konec junija, in začetek šolskih počitnic tradicionalno zaznamuje največji multikulturni in multižanrski poletni festival v tem delu Evrope – Festival Lent. Zdi se da je skupaj z Zlato lisico, NK Maribor, Dravo in Pohorjem že prav del identitete Maribora. Vsekakor dogodek, ki ga je vredno obiskati. Na vas vsako leto čaka več prizorišč po celotnem mestu, koncerti, predstave in seveda več kot tradicionalnega Folkart – a, ki je letos praznoval zavidljivo 30. obletnico.

7AD3924E-F73E-488A-952C-CC3A5790B87D

Že zdaj se lahko veselimo naslednjega festivala Lent od 26. junija do 4. julija 2020 na več kot 30 prizoriščih po Mariboru. Lepo vabljeni, da se sami prepričate, kaj pomeni štajerska gostoljubnost.

Na recepciji hotela Bau Maribor bomo za vas z veseljem pripravili prav posebno ponudbo, vam rezervirali najboljšo sobo in poskrbeli, da vas bo v njej čakala Lenta ali vstopnice za prireditve, ki jih boste želeli obiskati.

Naši receptorji so vam za vse vprašanja in želje zmeraj z veseljem na razpolago!

 

Tukaj ne moremo spregledati enega dogodka, ki skrbi, da je čez poletje v našem čudovitem Mestnem parku živahno. Pravzaprav je Art kamp del Festivala Lent, ki po zaključku festivala razveseljuje vse radovedne in željne druženja ter novih znanj vsak vikend do prvega septembra.

Julija poteka še en čudovit, tradicionalen dogodek, ki se odvija na obrežju reke Drave, zraven znamenite Stare trte.

Ta dogodek nas vse spominja, česa se bomo lahko veselili jeseni. Gre  za postavitev klopotca pred Hišo Stare trte, ki bo dragocene sadove varoval pred pernatimi tatiči. Samo postavitev spremlja pester kulturni, kulinarični in enološki program in je vredna obiska.

Glede na letošnjo bogato letino Stare trte, smo lahko prepričani, da bo tudi drugo leto ob postavitvi klopotca živahno.

postavitev klopotca maribor hotel bau

Lepo vabljeni v soboto, 25.07.2020 ob 11. uri , da tudi sami doživite del naše tradicije. Hiša stare trte ponuja lepo število pridelkov odličnih lokalnih vinarjev, zagotavljamo vam da boste uživali v degustaciji.

Hotel Bau Maribor je od prizorišča oddaljen samo nekaj minut vožnje. Vaš avtomobil bo med tem varen na našem ograjenem brezplačnem parkirišču.

Postavitev klopotca ob Stari trti je prvi izmed mnogih dogodkov v okviru Festivala Stare trte.

Gre za odličen festival, ki ga boste vsi ljubitelji rujne kapljice želeli obiskati.

In ker v hotelu Bau Maribor vemo, da je prireditev in odličnih vinogradnikov preveč za en dan, smo za vas pripravili ugoden paket, ki ga najdete na naši spletni strani.

Naša ekipa se zmeraj veseli vašega obiska.

Na naši sončni terasi vam bomo z nasmehom postregli kozarec odličnega rdečega ali belega vina in sveže pečeno pizzo ter z vami delili kak namig o dogodkih na festivalu.

Naše prelepo zeleno Pohorje, ki ga lahko občudujete iz naše terase in mnogih naših sob celo poletje vabi pohodnike v senco mogočnih dreves. Tako je konec avgusta potekal Pohorje Ultra Trail.

Vse tekače čaka več tras (17 – 85 km) različnih težavnosti, med drugim tudi skozi pragozd Šumik in Bistriški vintgar.

Trail tekači, ki si želite ogledati lepote in znamenitosti Pohorja, ne pozabite, da je že razpisan datum naslednjega Pohorje Ultra Trail: 29.08. 2020.

Rezervirajte si, ne samo datum, ampak tudi ugodno namestitev v hotelu Bau Maribor.

Pokličite nas na +386 (0)2 421 63 10 in  +386 (0)51 265 768 ali nam pišite na: info@hotel-bau.si.

pohorje ultra trail hoterl bau

Avgusta sta se odvili tudi dve večji kulturnih prireditvi Špas fest, ki v mestu na Grajskem trgu obudi srednjeveško vzdušje in  pa mednarodni lutkovni festival Poletni lutkovni pristan, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave, tako za otroke kot za odrasle.

Tudi ljubitelji starodobnikov pridejo v našem mestu na svoj račun, saj je vsako leto organizirajo  http://www.veteranklub-mb.si/

Letos poteka že 30. po vrsti.

Če si tudi vi želite Maribor in okolico ogledati z oldtimerjem vam bodo naši receptorji pomagali organizirati nepozaben dan!

Počitnice so se več kot odlično zaključile z dogodkom ki je pisan na kožo vsem, ki radi preizkušajo nove jedi.  Na Street Food Market  -u je od 29.-31.08.2019 več kot 40 ponudnikov od 11-22 ure skrbelo za razvajanje brbončic in polne želodčke.

Obisk na je bil več kot dober in nekateri obiskovalci pravijo, da se že veselijo dogodka 2020.

V kolikor bi želeli poskusiti, kaj se bo kuhalo na Trgu Leona Štuklja drugo leto, spremljajte naše dogodke.

Street-Food-Market-Maribor-2019 hotel bau

V našem hotelu vas bo po kulinaričnem razvajanju čakala udobna postelja in zdrav zajtrk.

Če ste se pa na Street food marketu malce pregrešili in boste želeli stopiti kakšno kalorijo, bomo za vas z veseljem rezervirali termin za zasebni najem v našem prostornem Wellness centru, kjer bodo samo na vas čakale tri savne, kneippove kadi, tepidariji in masažni bazen.

Lepo vabljeni, da se oglasite med Dravo in Pohorjem, kjer naša ekipa zmeraj poskrbi, da se počutite dobrodošli ter da je vaše bivanje pri nas prijetno in sproščeno!

BAU_LOGO_RGB-COLOR