Ste pohodnik ali kolesar? Dobrodošli v hotelu Bau***.sloveniagreendestinationsilver

Maribor in Slovenija vas bosta navdušila s svojo naravno lepoto. Spoznajte mariborsko Pohorje, ali pa se sprehodite po čudovitih vinskih poteh. Mesto je v septembru 2016 prejelo srebrni znak: Slovenia Green Destination, ki celotno destinacijo pozicionira kot okolju in družbi prijazno destinacijo na slovenskem, predvsem pa na evropskem in globalnem trgu.

Vse slike so pridobljene iz strani: TIC Maribor – Maribor Pohorje, različni avtorji.

Vse slike so pridobljene iz strani: TIC Maribor – Maribor Pohorje, različni avtorji.

S kolesom se lahko odpravite na pot po Dravski kolesarski poti, ki pelje skozi Maribor: Dravska kolesarska pot, ki nosi mednarodno oznako R1, je po naravnih lepotah ter kulturni raznolikosti ena najlepših kolesarskih poti v Evropi. Naj vas reka Drava spremlja ob kolesarskih užitkih in naporih večino poti od njenega izvira v Italiji, preko avstrijske Koroške v Slovenijo. Pot vas bo tukaj vodila skozi Dravograd, Maribor, Ptuj, Ormož in vse do slovensko-hrvaške meje v  Središču ob Dravi, od koder se Dravska kolesarska pot nadaljuje še vse do Legrada, kjer se reka Mura izliva v Dravo.

Za vse navdušence nad aktivnim stilom življenja, ki se bodo na svoji poti ustavili v Mariboru, smo pripravili POSEBEN PAKET. Kolesarjem nudimo poseben prostor, kjer lahko shranijo svoja kolesa.

S tem letom smo tudi pridobili specializacijo za pohodništvo in kolesarjenje.

pohodniki logo-kolo2-page-002

Pohodne poti najdete tukaj.

Kolesarji oglejte si razgibane kolesarske poti tukaj.

 

Dogodki na temo pohodništvo in kolesarjenje:

 

December 2018:

23.12. Pohod z baklami do Pruha – predstava jaslic

2019:

Januar 2019