OKOLJU PRIJAZNI

Okolju prijazno – “zeleno” razmišljanje postaja del našega vsakdanjika in če ekološka zavest postaja del rutine v našem domu, zakaj bi bilo na poslovnem potovanju ali pri preživljanju prostega časa drugače?

V Hotelu Bau podpiramo “zeleno” razmišljanje, s svojim načinom dela spodbujamo goste, da delujejo - izbirajo ekološko. Na ta način soustvarjamo sistem zelenega poslovnega turizma, ki se odraža v širši zavesti odgovornega delovanja vsakega posameznika. Naše zamisli so bile “zelene” že od samega začetka – pri gradnji in opremi hotela. Uporabili smo:

  • pohištvo iz masivnega lesa
  • preproge iz čiste volne
  • posteljnino in vzmetnice iz bombaža
  • paroprepustne izolacijske materiale
  • ogrevanje z obnovljivimi viri- lesni sekanci
  • prezračevanje preko rekuperatorjev (energijo odpadnega zraka pred rekuperacijskih izmenjevalnikov prenašamo na svež vstopni zrak)
  • zbiranje deževnice

Polnilna mesta za okolju prijazna vozilacharging

“Ste uporabnik električnega vozila in prihajate v Maribor? Brez skrbi. V naši neposredni bližini je poskrbljeno tudi za polnjenje vašega vozila na električni pogon.

Polnilnica za električna vozila se nahaja le 2,6km (z avtomobilom) oz. 1,8km (peš) vstran od hotela.

V naši bližini se nahaja najsodobnejša Lidlova trgovina, katera nudi 134 parkirnih mest za obiskovalce, ima pa tudi dve polnilnici za električna vozila. Z električnimi polnilnicami poskušamo v Sloveniji omogočiti čim hitrejšo vpeljavo uporabe električnih vozil. Želja je tudi vzpostaviti pogoje, v katerih bodo lahko posamezniki v čim večji meri prispevali k varovanju narave in okolja in pri tem prihranili pri stroških za vožnjo.

Za uporabo električne polnilnice potrebujete le električno vozilo in kabel za polnjenje. Polnilnica je v obratovanju tekom delovnega časa poslovalnice.

Obratovalni čas: Ponedeljek – Sobota (8.00 – 21.00) in Nedelja (8.00 – 15.00)