Okoli Maribora

Maribor je znan po svojih naravnih lepotah. Okoliško pokrajino sestavljajo Pohorje, Drava in številne doline in hribi, ki ponujajo čudovit pogled na mesto. Iz Maribora se lahko po lokalnih vinorodnih predelih podate na pohod skozi slikovito okolico ali se pridružite kateri od zanimivih vinskih tur.

Piramida3_Slovenia_Slovenija_Maribor_Pohorje_Marko_Petrej

 

Obiskovalci aktivnosti na prostem v Mariboru se bodo odpravili tudi na reko Dravo in se zapeljali s splavom ter občudovali okolico na malo drugačen način.

 

splavarjenje_po_reki_dravi_2_clani_td_maribor

Vsako leto je Maribor središče številnih festivalov, sejmov, tematskih srečanj in drugih kulturno-zabavnih prireditev. Vsako poletje poteka v Mariboru LENT FESTIVAL. Ta multikulturni festival privabi več kot pol milijona tujih obiskovalcev. Večina trgovin, prodajaln spominkov in velikih nakupovalnih centrov v Mariboru se nahaja v neposredni bližini starega mestnega jedra. Trgovski center Europark ima trgovine, ki prodajajo vse vrste blaga, kavarne in restavracije.

Mestni park je lepo sprehajališče v središču mesta z več kot 150 drevesnimi vrstami in tremi ribniki. Tukaj boste našli majhen, a zanimiv akvarij in terarij z raznoliko zbirko sladkovodnih in morskih živali, plazilcev in drugih eksotičnih živali. V bližini je tudi Piramida Hill, kjer je mogoče videti arheološka izkopavanja in kapelo.

mestni_park_MB_picture_slovenia

Maribor je zelo primeren za ljubitelje kolesarjev. Lahko se vozite po centru mesta ali pa številnih kolesarskih poteh v okolici Maribora. V Maribor lahko prispete iz smeri Italije, Avstrije po znameniti Dravski kolesarski poti in nadaljujete do Hrvaške. Kolesarska pot se začne v Dobbiaco (Italija), skozi Spittal, Villach (Avstrija), Dravograd, Maribor, Ptuj, Ormož (Slovenija) in konča na Hrvaškem. Več: https://www.hotel-bau.si/dravska-kolesarska-pot-novosti-2017/

Lahko obiščete tudi naš wellness center hotela Bau.

Botanični vrt Univerze v Mariboru ima bogato zbirko rastlin, ki jo najdemo v Mariboru in na Pohorju. Še posebej je dobro hoditi po vrtu pozno pomlad ali poletje, ko narava cveti.

Več o Botaničnem vrtu si lahko preberete tudi v našem blogu.

botaničnivrtMB_TADEJ_REGENT_DELO

Hotel Bau Maribor se ponaša s čudovitim razgledom na Pohorje. Smo gostoljubni družinski hotel in vas vabimo, da pridete k nam kjer se lahko sprostite in uživate med bivanjem in raziskovanjem v našem mestu – Maribor.

Vir:

https://maribor-pohorje.si/narava.aspx

https://maribor-pohorje.si/vinorodni-grici.aspx

https://maribor-pohorje.si/splavarjenje-po-reki-dravi0.aspx

www.festival-lent.si

https://dravabike.si/

https://www.europark.si/si/

https://maribor-pohorje.si/mestni-park.aspx

https://maribor-pohorje.si/akvarij-terarij.aspx

https://maribor-pohorje.si/botanicni-vrt-univerze-v-mariboru-pivola.aspx

https://www.hotel-bau.si/