Gurmansko razvajanje v “kulinaričnem igrišču” VSGT in pobeg nazaj v srednji vek

V sredo, 13.1.2016 smo si zaposleni hotela BAU privoščili popoldansko druženje in gurmansko razvajanje.
Najprej smo se odpravili v restavracijo Sedem – šolsko restavracijo Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Ta restavracija je za šolo velika pridobitev, saj študentje te šole pridobljeno teoretično znanje v njej, uporabijo v praksi. Urijo se v pripravi dobre kave, naravnih sokov, spoznavajo surovine, sestavljajo in pripravljajo jedi vseh vrst, pečejo sladice, razvijajo spretnosti pri sprejemanju gostov in v strežbi. Pod budnim očesom mentorjev v restavraciji osvojijo še več znanja ter izkušenj in so v trenutku, ko šolo zapustijo bolj samozavestni in pripravljeni za nova odkrivanja in ustvarjalne poklicne izzive.

Sedem_BauinOutBoxTripSami smo želeli videti kako ta proces deluje in bili smo navdušeni. Že ob vstopu so nam namenili topel pozdrav in tekom celotnega kosila smo imeli občutek, da smo vselej v centru njihove pozornosti. Vsi zaposleni in študentje so bili zelo prijazni in imeli so povsem profesionalen odnos do dela. Ob takšni enkratni postrežbi so nas opomnili na kaj vse v drugih restavracijah pogosto radi pozabijo. In kar je seveda najpomembneje, vsa postrežena hrana je bila sveža in zelo okusna.

Prav gotovo jih bomo še obiskali na njihovem “Kulinaričnem igrišču” kot mu sami pravijo, saj se tam kreativnost študentov meša z mladostno energijo pod budnim očesom mentorjev.”

Po prijetnem razvajanju brbončic v restavraciji “Sedem”, so nas sodelavci iz turistične agencije Outboxtrip presenetili s prav posebno aktivnostjo. Predstavili so nam novo dogodivščino v mestu: Escape Room Enigmarium Maribor.12132453_1686495151570796_1357448357445599728_o Nahaja se v centru mesta in je prvi tovrstni Escape room v Mariboru, ki je tesno povezan z lokalno zgodbo oziroma zgodovino mesta. Odpotujete namreč v mračni srednji vek in v sobi doktorja Hannibala v eni uri odkrijete kaj je doktorja ohranjalo zdravega v času kuge.
Ponosno lahko rečemo, da se nam je uspelo rešiti iz sobe. :) Izkušnja je bila zelo zabavna in zanimiva, kot kolektiv smo se povezali in se hkrati zelo zabavali. Na koncu pa smo izvedeli še marsikatero zanimivost povezano z našim mestom v srednjem veku, ki je prej nismo vedeli. Vsekakor izkušnja, ki jo priporočamo tudi vam.

Še niste slišali za “Escape room”? Ker smo ga že preizkusili vam lahko zaupamo skrivnost ;) Skupino 2-5 igralcev zaklenejo v tematsko sobo, kjer morajo v 60 minutah odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati kode in šifre, razrešiti uganke in zanke, odkleniti skrivne predale in ključavnice, predvsem pa logično razmišljati, sodelovati in najti ključ, da si odklenejo vrata na prostost.

Rezervacija paketa

Polja označena z* so obvezna.