Maribor je majhno mesto, vendar se v njem skriva ogromno lepega in zanimivega. Ekipa hotela Bau se tako vedno znova z največjim veseljem podaja po mariborskih ulicah, raziskuje mariborske znamenitosti ter se prepušča gurmanskim užitkom mariborskih restavracij. Naše mesto želimo izkusiti kot gostje in turisti, kajti le tako bomo lahko svojim gostom predstavili Maribor tako kot se spodobi, iz lastnih izkušenj.

20-3Foto: https://www.maribor.si/

 

Tokrat nas je pot zanesla v restavracijo Pri Florjanu, ki se nahaja na Grajskem trgu. Grajski trg je eden od številnih mariborskih trgov, ki je ime dobil po gradu in je bil nekoč bil ponos Maribora. Tukaj+ je nekoč potekalo živahno družabno življenje. Skoraj ni Mariborčana, ki ne bi poznal slavnega Ezleka pri Astorii, ki je bil priljubljena točka zbiranja. Trg zraven veličastnih zgodovinskih zgradb krasi prečudovit spomenik Florijana – zato tudi restavracija Pri Florjanu -  ki Maribor ščiti pred požari ter naravnimi katastrofami. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je prav na Grajskem trgu zasvetila prva žarnica v tem delu Evrope in to 3 leta po izumu prve žarnice.

Maribor pohorjeFoto: https://maribor-pohorje.si/grajski-trg.aspx IMG_3932_maribor_grajski_trg_prva_elektricna_zarnica_1883_bigFoto: https://kraji.eu/slovenija/maribor_grajski_trg/slo

 

Zelo smo se veselili kosila pri Florjanu, kjer so v okviru Tedna restavracij pripravili prav poseben meni. Teden restavracij je namenjen promociji vrhunske slovenske kulinarike, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. Restavracije za ta namen pripravijo prav posebne menije po prav posebnih cenah. Letošnja tema pomladnega Tedna restavracij je bila Narava v treh hodih.

Več o tednu restavracij si lahko preberete na naslednji povezavi.

pri-florjanu2012-1-front-960x446Foto: https://tedenrestavracij.si/restaurants/pri-florjanu/ 1

 

Po odličnem kosilu ob spremljavi vrhunskih vin smo se odpravili proti muzeju Narodno osvobodilnega boja – NOB. Sprehod po muzeju nas je popeljal po poti čudovitih spominov, ko je Maribor bil industrijsko mesto vredno zavidanja. Fotografije in predmeti iz časa razcveta mariborske industrije so nas vrnili v čase drugačnega življenja. Danes se nam zdi, da je bilo na nek način lažje.  Obisk Muzeja vsekakor priporočamo vsakemu Mariborčanu. Več o razstavi in muzeju pa si lahko preberete na naslednji povezavi.


2 remote.jpg.ashxFoto: https://mnom.si/sl-si/