Dvorana Tabor

 

se nahaja v bližini našega hotela, Hotela Bau in je največja pokrita dvorana v Mariboru, namenjena športnim dogodkom in koncertom. Dokončana je bila leta 1984 in ima kapaciteto 3800-ih sedišč, kadar pa so koncerti, pa je na voljo še dodatnih 700 stojišč.

Dvorana_Tabor_1Foto: Dvorana Tabor

Je športni objekt, h kateremu spada tudi Ledna dvorana, ki pa je v prvi vrsti namenjena hokeju. Dvorani skupaj zavzemata 9500 m², objekt sam pa sestoji iz 118 prostorov, ki nudijo športnikom mariborskih klubov prostor za vadbo in tekmovanja, šolam na območju Tabora pa omogoča tudi obvezno športno vadbo.

Ledna_Dvorana_2Foto: Dvorana Tabor – Ledna dvorana

Že kar nekaj let pa je v Ledni dvorani ob petkih zvečer organizirano »disko drsanje« in sicer od 20.30 do 22.00 ure. Le-to je še posebej priljubljeno med mladimi.

V dvorani že nekaj let »domujejo« razni športni klubi, kot so OK Maribor (odbojka), KK Maribor Messer (košarka), ŽKK AJM Maribor (košarka) in RK Maribor (rokomet). Vsi trije klubi tekmujejo v prvi slovenski ligi in se ponašajo z odličnimi rezultati.

V zgornjih prostorih pa si lahko ogledate tekme in treninge namiznega tenisa ter kegljanja.

Glavna dvorana je primerna tako za košarko, odbojko, badminton, kondicijske treninge kot tudi za organizacijo različnih prireditev. Od leta 1984 do danes se je v obeh dvoranah zvrstilo več kot 7.500 prireditev, na katerih se je zbralo več kot 6 milijonov obiskovalcev.

Zraven glavne dvorane je v objektu še dvorana za borilne športe, masažna soba, soba za izvedbo seminarjev ter gostinski lokal.

Lani, leta 2018, ko je Maribor nosil naziv »Evropsko mesto športa«, pa se je v dvorani Tabor zgodila še uradna otvoritev novega fitnesa. Fitnes v dvorani Tabor je opremljen z olimpijskimi palicami za dvigovanje uteži in z visoko kvalitetnimi prostimi utežmi. V njem se nahaja 6 vadbenih klopi za različne vadbe in pa 3 jeklene naprave za izvajanje točno določenih specifičnih vaj.

Kljub temu, da je dvorana Tabor v prvi vrsti športna dvorana, se tukaj prirejajo tudi druge vrste dogodkov, kot so npr. glasbeni koncerti in plesni turnirji.

Nekateri dogodki se že tradicionalno vsako leto odvijajo v Dvorani Tabor.

Mnogi udeleženci so bili gosti Hotela Bau in iskreno upamo, da mnogi še bodo.

Naj naštejem nekaj izstopajočih športnih dogodkov, ki so se že ali pa se še bodo zgodili letos:

 • ROKOMET – RK Maribor Branik : RK Dol TKI Hrastnik (februar 2019)
 • JU JITSU – European CUP Robi Rajh Open – Odprto pokalno tekmovanje v borbah do 15 let (marec 2019 – letos že 15. po vrsti)
 • FOX CUP ICE HOCKEY TOURNAMENT (april 2019)
 • HOKEJ – Sejem športa in zdravja (maj 2019)
 • tekme državnih reprezentanc v futsalu
 • TAEKWONDO Slovenia Open – mednarodna tekma
 • finale pokala v ženski košarki – pokalno prvenstvo
 • športne igre invalidov
 • zaključek profesionalne kariere boksarja Dejana Zavca
 • mednarodna prireditev v gimnastiki »Šalamunov memorial«
 • evropsko prvenstvo v kickboxingu

Tudi letos bo v dvorani pestro leto. In čeprav se nezadržno bliža svojemu 4. desetletju, še zmeraj zmore polne tribune kričečih navijačev ali obiskovalcev koncertov. Kakovost prireditev je na istem nivoju kot v marsikateri novi dvorani. Ponosni smo lahko na veliko zvenečih imen, ki so skozi leta nastopali v Dvorani Tabor (med drugim tudi: Ray Charles, James Brown, Magnifico, …)

Koncert Magnifica_3Foto: Dvorana Tabor – koncert Magnifico

Kateri tekoči dogodki so organizirani v Dvorani Tabor, pa ne pozabite spremljati na našem FB profilu
V veliko čast nam je, da se mnogo športnikov v času priprav in tekem/turnirjev v Mariboru odloči za namestitev v našem hotelu.

Seveda se za vse goste, ne samo za športnike, maksimalno potrudimo, da čimbolj ustrežemo njihovim željam in se pri nas počutijo kar se da dobro.