DRAVA FESTIVAL

Letošnji DRAVA FESTIVAL BO POTEKAL OD 11. 5. DO 15.7. 2018. Drava festival se odvija ob našem naravnem biseru, reki Dravi, ki ponuja prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. Zaradi svoje raznolikosti je prostor z veliko danostmi narave in tudi nekaj zavarovanimi področji na katerih najdejo prostor številne živalske vrste, predvsem so tu raznolike ptice. Ob njenem toku najdemo veliko prostora za sprostitev in ljudje obujajo tudi stare običaje. Najdemo od splavarjenja, ribolova, veslanja, veliko je sprehajalnih poti in kolesarjenja.

 

drava-festival-2Vir: www.dravafestival.si

V čolnu, na kolesu, peš … pridružite se na raznovrstnih dogodkih v, na in ob reki Dravi, od spusta po reki s čolni, kolesarjenja po Dravski kolesarski poti, vodenih sprehodov na dravskih brežinah do kulinaričnih pokušnjah izdelkov iz krajev, ki živijo v sožitju z najbolj vodnato reko pri nas.

Drava Festival želi Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem ter kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

S Festivalom želijo organizatorji povezati rekreacijske, izobraževalne in kulturne dogodke, ki so vezani na Dravo in obdravski prostor in hkrati poklicati k ohranjanju ali sonaravni rabi danosti tega prostora, na primer: spuste s čolni ali splavi po reki Dravi, kolesarjenje, tek, pohode ob Dravi, raziskovalne in izobraževalne delavnice in oglede, predstavitve kulturnih znamenitosti, etnografije, in zgodovine. Več informacij o zasnovi festivala najdete tukaj.

Letošnji ambasador Drava festivala je naš znani športnik Dejan Zavec, ki zastopa in poudarja vsa doživetja vezana na reko Dravo,saj mu le-ta predstavlja vir navdiha, s svojo trdoživostjo in treningi, ki jih izvaja tudi ob reki Dravi, in so na voljo vsem generacijam. Ponosni smo na našega Ambasadorja Drava Festivala.

dejan-zavecVir: www.dravafestival.si

Vabljeni, da spremljate program in se pridružite na vsaj eni prireditvi, ki jih za vse nas pripravljajo. Vabljeni.

Program najdete: https://dravafestival.si/program/2018

Da pa si boste lažje predstavljali dogajanje na in ob reki Dravi v času Drava festivala pa vam ponujamo ogled kratkega filma: https://dravafestival.si/video

Spremljajte Drava Festival na Fracebooku.
Spremljajte Drava Festival na Instragramu.
Spremljajte Drava Festival na YouTube.

www.dravafestival.si

Vir: https://maribor-pohorje.si/drava-festival-maj-julij-2018.aspx, https://dravafestival.si/