41. kolesarski maraton Okoli Pohorja

 

Večina bi rekla, pa kaj imate Mariborčani s tem Pohorjem, saj je samo hrib. Ali je res?

Mogoče pa le ni tako, saj:

1. Pohorje je pogorje. Najvišji vrh je Črni vrh, 1543,5 m.

2. Pohorjem je vsem Mariborčanom, če ne že skoraj vsem Štajercem, simbol tradicije, športnega duha, aktivnosti. Ne glede na letni čas nas vabi naj ga obiščemo- pozimi s smučmi in sankami, spomladi in poleti nagovarja kolesarje in pohodnike, jeseni pa nam ponuja obilico gozdnih sadežev in prekrasne barvne odtenke

Na Pohorju se odvija Zlata lisica, prestižna ženska tekma za svetovni pokal, tu so slovenski, evropski in svetovni dogodki downhilla, tu poteka Mountain bike World Cup.

 

Kaj pa dobrote, kot so pohorski pisker, pohorska omleta, pohorska bunka, pohorski žganci.

Pohorje preprosto moraš imeti rad.

Kaj lahko verjamete, da bo letos potekal že 41. (!) kolesarski maraton okoli Pohorja, ki se začne (Trg svobode) in konča (Trg generala Maistra) v srcu Maribora.

Na voljo bo turistično kolesarjenje na 147, 72, 50 in 30 kilometrov dolgih progah.

Kot piše na njihovi spletni strani: »Namen dogodka je tudi promoviranje zdravega načina življenja in spodbujanje k rekreaciji.« vir

V hotelu Bau Maribor, ki se nahaja na sredini tega maratona, med Pohorjem in Dravo, cenimo ta naš zeleni zaklad, in vzpodbujamo kolesarje. Zmeraj ste dobrodošli pri nas, da si naberete novih moči za kilometre, ki so še pred vami.

Če želite še posebej ugodno namestitev za več kot en dan, pa ne spreglejte našega paketa za aktivne!

Smo specializiran kolesarski hotel. Ko potrebujete kakršnekoli informacije ali zemljevide, povprašajte na naši recepciji.

Trudimo se, da imajo naši gosti prijetno in sproščeno bivanje. Nudimo vam udobne postelje, bogat samopostrežni zajtrk in brezplačno parkiranje vašega kolesa v naši garaži.

Vsi, ki se želite dodatno sprostiti vabljeni v naš wellness center, kjer vas čakajo 3 savne, masažni bazen, kneippove kadi in tepidarij samo na vas (in tiste, ki jih takrat želite ob sebi). Dobrodošli!

Ekipa Hotela Bau Maribor želi organizatorjem uspešno izpeljan in dobro obiskan dogodek ter prav takšno vreme, kot bi si ga sami naročili!

kmop

Kolesarski maraton okoli Pohorja

vir https://okolipohorja.si/

km

Kolesarski maraton okoli Pohorja

virhttps://okolipohorja.si/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_558086152.jpg