Letos bomo v Mariboru že štiriindvajsetič gostili Festival Lent (24.6.2016-2.7.2016), največji festival na prostem v Sloveniji in eden največjih ter najbolj priljubljenih festivalov v Evropi.

Vir slik: internet

Vir slik: internet

Nastal je iz rednega letnega nastopa folklornih skupin iz različnih držav (Folkart), prerasel pa v množico različnih odrov in prizorišč na samem Lentu, v centru mesta in mestnem parku.

Mesto se bo tudi letos za 9 dni in 9 noči razživelo in vam ponudilo veliko zabave, da je ne boste pozabili vse leto. Festival vsako leto privabi tudi do pol milijona obiskovalcev od blizu in daleč, ki jim je na voljo več kot 1000 dogodkov mednarodno obarvanega kulturnega programa, v katerem sodeluje več tisoč nastopajočih iz več kot 35 držav sveta … To je Festival Lent!

Oglejte si kratek predstavitveni video:

Festival Lent ponuja za vsakogar nekaj, od koncertov različnih glasbenih zvrsti, dramaturških nastopov, uličnih gledališč, kreativnih delavnic za najmlajše, kulinaričnih viškov in še in še… Program festivala je izredno raznolik.

V hotelu Bau vam nudimo bližino festivalskega dogajanja, hkrati pa miren kotiček za počitek po festivalski noči, saj se nahajamo na robu mesta, lučaj proč od festivalskega, od koder lahko na eni strani opazujemo mesto, na drugi strani pa čudovito pohorsko hribovje.
Za mesto Maribor je čas Festivala Lent eden največjih dogodkov v letu, tako se obisk festivala splača združiti z ogledom samih mestnih znamenitosti.

Preverite ugodno ponudbo namestitve v hotelu Bau in ideje za preživljanje oddiha v našem mestu ter ostanite cel vikend in Spoznajte Maribor! BDA-Book-Now-Button_edited-1

Vir: https://maribor-pohorje.si/festival-lent-24-6-2-7-2016.aspx